Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK O SP-U, LIVERPOOLU, GRČKOJ, KVALIFIKACIJAMA...

Bilić: Na Euru neću biti gledatelj

Slaven Bilić
Sanjin Strukić/Pixsell
14.06.2010.
u 10:11

- Kakve sam sreće, još će se meni dogoditi nešto u JAR-u. Zezam se, sigurnost je na visokoj razini - kazao je Bilić.

Slaven Bilić je naručio ‘black label’ kojim je mogao nazdraviti pobjedi Južne Koreje koja je do gola skinula Grčku. Nakon što je propustio jednu nadarenu momčad dovesti tu na jug svih jugova, barem da je spoznao kako u kvalifikacijama za Euro 2012. neće imati - Grčku iz Portugala 2004.

- Znam da će te se kupati u euforiji, ali polako. Grci nisu od jučer - pričao je Slaven.

Nisu od jučer, to je istina. To je blijeda kopija europskog prvaka, momčad umorna, ranjena i posvađana. Otto Rehhagel je izgubio ključnu stvar - disciplinu. Zasitio se igrača, oni njega još više. Jer da jesu Bilić bi više drhtao.

Zabranjen krivi korak

U svoj toj sreći Bilić mora biti svjestan - nema pravo na pogrešan korak, meč u rujnu će reći svu istinu. No, vidjevši ove Grke, mogli bi ustvrditi da je ovo nemoguće pokvariti. I zato ću napisati da će Hrvatska igrati na Euru. Pa i ako se pojavi Duško Bajević. Slavni član mostarskog terceta BMW (Bajević, Marić, Vladić) često je bio vatrogasac u Grčkoj. No, ne, niti on tu ne može ništa učiniti, ne može od Bogova koji su pali na tjeme, stvoriti čudo.

- Ne zamaram se hoće li Rehhagel ostati ili otići. Glavni igrači im više u europi nisu zvijezde. A mi mamo samo jedan put, a to je do Varšave i Kijeva. Grci nas neće zaustaviti - obećao je Slaven Bilić.

Ako prije ne sjedne na klupu Liverpoola. Da li bi to mogli odbiti?

- Teško je pričati u kondicionalu. Liverpool je velik, Hrvatska još veća.

Zorislav Srebrić, koji je sve slušao samo se nasmijao.

- Bilić je naš.

Dok čekamo ‘grčku salatu’ SP je u zamahu. Tko je vaš favorit?

- Pa nisam prorok. Teško je, jako teško. Mogu reći da ću navijati za nogomet koji se igra za dušu. To su Španjolci i Nizozemci. Volio bih da netko od njih pobijedi. Argentinci imaju klasu, treba vidjeti kako će im igrati obrana - reći će Bilić i dodati:

- Nijemci mi izgledaju dobro, kladio bih se da će do četvrtfinala, polufinala. Talijani su uvijek nezgodni, iako neću hrliti gledati nijhove utakmice. Čude me Francuzi, imaju klasu, ali nemaju igru. No, ne otpisujte ih.

Sigurnost, sigurnost, sigurnost. Riječ koja je ključ cijelog turnira u JAR-u. Svi su nekako opsjednuti. I Biliću se na početku dogodila mala nezgoda. Naime, nije se snašao na stadionu, pa je dugo čekao autobus, a pritom nije našao Asanovića i Bilića.

Nepotrebna panika

- Kakve sam sreće još će se meni nešto dogoditi. Ma, zezam se. Mislim da je stvorena nepotrebna panika, sigurnost oko stadiona i na ulazima je velika i siguran sam da će sve dobro završiti, da će Svjetsko prvenstvo na kraju ipak uspjeti - zaključio je naš izbornik.

Komentara 13

OB
-obrisani-
15:11 14.06.2010.

Bilić: Na Euru 2012 neću biti samo gledatelj nego istinski štovatelj i navijač reprezentacije Slovenije..Dečki neznaju puno ali bogami daleko stignu bez priprema u Funtani i sanjarenja u Čatežu..

OB
-obrisani-
08:10 15.06.2010.

Kako je to lijepo vidjeti. Slovenija vodi sa tri boda ispred Engleske i SAD na tablici..I to one Engleske koja se tako obilato napucala golova protiv Hrvatske u kvalifikacijama..Ma mi Slovenci smo malecki ali čvrsti, marljivi i ustrajni..Nadam se da nije kraj ove lijepe World Cup sage za našu ekipu.Dok se igra ima i nade a kada si vanjka World Cupa jasno da se možeš nadati jedino hladnom pivu, dobroj poziciji uz TV ekran i lijepom vremenu..

OB
-obrisani-
11:50 14.06.2010.

Jao da smo mi u Sloveniji tako blaženi da našu repku vodi Slaven Bilić i za nas igraju svi ti Njemci, Švicarci, Bosanci, Australci i jedan Brazilac jer se sada nebi trebali sekirati, planirati, nadati i na SAD i Engleze spremati..Fino bi sanjali kako čemo navodno na sledečem Eu rasturati, procjenjivali bi kako drugi na World Cupu slabo igraju a mi bi na široko sedjeli na nekoj sofi pred TV i ustvari bili pomalo jadni i nemočni..A mi uzbuđeni čekamo tu neizvjestnost World Cupa bez da procjenjujemo druge a sanjarimo kako čemo možda nekada uspjeti..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije