Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRAMOTA BAVARSKOG PONOSA

Bayern 500 dana bez prvog mjesta

Franck Ribery
Reuters
29.09.2009.
u 13:13

Točno 500 dana prošlo je od 17. svibnja 2008. godine. Datum je to koji ni po čemu u njemačkoj nogometnoj Bundesligi nije poseban, osim po činjenici da je tada Bayern posljednji put bio na vrhu ljestvice.

Najtrofejniji njemački nogometni klub prepuštao je od toga datuma vrh ljestvice konkurentima, a “crni jubilej” dosegli su u utorak. Dok su Bayernovi nogometaši apstinirali od prvog mjesta ljestvice na njoj su se nalazili Bayer (tri puta), Schalke (4), Hertha (5), HSV (9), Hoffenheim (11) i prvaci Wolfsburg (11).

Nakon sedam odigranih kola ove sezone Bayern se nalazi na šestom mjestu, a najbolji im je plasman u tekućem prvenstvu bilo treće mjesto.

- Umjesto da smo izjednačeni s Hamburgom, nakon neiskorištenih prilika imamo šest bodova manje od njih. Razočaranje je veliko, i kod igrača - kazao je trener momčadi Louis van Gaal osvrnuvši se još jednom na susret koji je pogotkom riješio Mladen Petrić.

Seriju od 500 dana bez prvoga mjesta Bayern je imao i za vrijeme trenera Ottmara Hitzfelda i Felixa Magatha. Kroz 2003. i 2004. godinu bavarski klub “postio” je od vrha 546 dana, da bi 20. studenoga zasjeli na prvo mjesto ljestvice i osvojili naslov prvaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije