Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bragi golijada u Sevilli

Basel nokautirao Sheriff, Partizan sa 11m u Ligu prvaka

'Werder Bremen\'s Claudio Pizarro (2nd R) celebrates with his team mates Philipp Bargfrede (L), Markus Rosenberg and Clemens Fritz (R) after scoring against Sampdoria during their Champions League pla
'GIAMPIERO SPOSITO'
24.08.2010.
u 23:36

Werder je pogotkom Rosenberga u 90. minuti izborio produžetak, a Pizarro je u 100. rastužio Sampdoriju.

Nakon sedam godina beogradski Partizan opet je u Ligi prvaka. Iako je Anderlecht u Beogradu odigrao 2:2, u uzvratu u Bruxellesu Partizan je hrabro krenuo i poveo 2:0 pogocima izvrsnog Brazilca Clea, no Belgijci su se vratili i dohvatili 2:2. U produžecima nije bilo pogodaka, presudili su jedanaesterci.

Partizan je nakon tri izvođača imao vodstvo 2:0, Anderlecht se opet vratio i uoči zadnje serije bilo je 2:2. Belgijski vratar Proto obranio je jedanaesterce Krstajiću i Davidovu. Stanković je zabio peti, a Marokanac Boussoufa poslao je loptu nebu pod oblake za veliko slavlje Partizana. Dodajmo da su i Anderlechtovi Argentinci Suarez i Villa također opalili iznad gola.

Sampdoria je do 90. minute bila u raju, pogocima Pazzinija (2) i Cassana vodila je protiv Werdera sa 3:0. A onda je Rosenberg pogodio i odveo utakmicu u produžetke. U 100. minuti Pizarro je njemačkoj momčadi donio Ligu prvaka. Basel je u Tiraspolu pobijedio Sheriff sa 3:0.

U pirenejskom okršaju Braga je drugi put u sedam dana nokautirala Sevillu. Ovaj je put slavila sa 4:3 u gostima. Portugalci, predvođeni odličnim Limom koji je zabio hat-trick, još su jednom očitali lekciju momčadi Antonija Alvareza.

Red Bull Salzburg se do 90. minute nadao u mogući prolazak. A onda je Zahavi izjednačio na 1:1. Austrijanci su poveli u 42. minuti autogolom Douglasa, a sredinom drugog poluvremena sudac Vink nije im dosudio jedanaesterac. Napomenimo da je Hapoel u nastavku dvoboja uzdrmao vratnicu.

Moskovski CSKA plasirao se u Europsku ligu. Nakon što je protiv Anorthosisa slavio u prvom susretu (4:0), bio je bolji i u uzvratu – 2:1.

U zagradama su rezultati prvih utakmica.

Anderlecht – Partizan 4:5 (2:2) (2:2)

Sheriff – Basel 0:3(0:1)

Hapoel Tel Aviv – Salzburg 1:1 (3:2)

Sampdoria – Werder 3:2 (prod.) (1:3)

Sevilla – Braga 3:4(0:1)

Ajax – Dinamo Kijev sri., 20.45 (1:1)

Tottenham – Young Boyssri., 20.45 (2:3)

Kopenhagen – Rosenborg sri., 20.45 (1:2)

Auxerre – Zenit sri., 20.45 (0:1)

Žilina – Sparta Prag sri., 20.45 (2:0)

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
09:19 25.08.2010.

Da je krivousti major živ i njemu bi srpce ustreptalo zbog uspjeha voljenog kluba.

DE
derin
00:22 25.08.2010.

- Pa, ovi nasi navikli da igraju na oranici...napokon se isplatilo! - Nemoj da je neko dao Murinju Cleov broj telefona... - Sreca prati CLEA a mi njega pa dokle stignemo!!!!!! - Nekom je Liga Evrope nedosanjani san, nekom je uteha! A NAS BOLI UVO, MI IDEMO U L I G U S A M P I O N A - Znao sam da R Ilic ne moze da odbrani penal ... PA STA! - Ko da smo strasilo stavili na gol. - To može samo Radiša da pobedi na penale a da ne odbrani ni jedan... Čestitke partizanu na ulasku u LP, imali su sreće, ali su pokazali kako se ulazi u LP, znači ne prodati najbolje igrače prije LP i sad će ubrati 10 mil. eura samo od uefe, a gdje su ostale stvari. I niti jedan klub ne može bez navijača, naravno da će igrači htjeti otići kad igraju pred praznim tribinama. p.s. komentari partizanovih navijača s njihovih portala, bome ludi su.

Avatar Pak
Pak
08:20 25.08.2010.

Svaka čast Partizanu za ulazak u Ligu prvaka. No mora se priznati da je ostvaren pomalo nezasluženo i uz puno, puno sreće. Ne vidim da igdje piše i riječ o tome da je Anderlecht teško pokraden jer im je poništenn čisti gol za 3:2, kada je sudac svirao offside, a igrač koji je postigao gol (Lukaku) je bio barem metar on-side.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije