Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITKA NA MAKSIMIRU

Dinamo - Timisoara iz minute u minutu

Dinamo
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/10
17.12.2009.
u 17:36

Četerdeset godina u Maksimiru tinja nada da će Dinamo vidjeti europsko proljeće. 17. prosinac 2009. godine i susret protiv Timisoare san je mogao pretvoriti u javu. Tijek susreta pratite na Sportalu od 19.00.

Dinamo ne ovisi sam o sebi, uz pobjedu protiv Rumunja na praznom Maksimiru, modrima treba i pobjeda Ajaxa u Amsterdamu protiv Anderlechta.

– Mnogo sam povijesnih utakmica u Dinamu igrao, za ovu se pripremamo kao da nije takva. No, možda postane u petak – rekao je trener Dinama Kruno Jurčić u najavi utakmice.

Rumunji na Maksimir dolaze potpuno neopterećeni, a na ruku im idu i prazne tribine stadiona. Koliko je navijačima stalo da velikog razulata pokazao je trening u srijedu kada ih se na Hitrec Kacijanu sakupilo 500-tinjak. 

Dinamo - Timisoara 1:2

Tijek susreta:

Kraj utakmice Dinamo nije obavio svoj posao u Maksimiru, a ostaje dojam da su igrači na poluvremenu znali rezultat iz Amsterdama.

89'  Igrači su se očigledno pomirili sa porazom i utakmica koja je nudila veliku nadu tako će završiti jako tužno u Maksimiru.

84' GOOOOOL u Maksimiru Gosti ponovno vode u Maksimiru. Pad koncentracije u obrani Dinama iskoristio je Goga i pogodio s 12 metara u donji desni kut gola Butine.

80' GOOOOOL u Maksimiru Uspio je Dinamo izjednačiti autogolom Scutarua. Morales je prošao lijevu stranu, lopta je došla do Sivonjića, koji nije najbolje reagirao, a je to popravio gostujući stoper i ugurao loptu u svoju mrežu.

Gooooool u Amsterdamu Uspio je Ajax u 77. minuti smanjiti vodstvo Anderlechta na 1:3. S ruba 16 metara zabio je Urby Emanuelson.

74' Maxim je napravio pravu pomutnju na desnoj strani obrane Dinama, probio se od centra od 16 metara, ali nedostajala mu je završnica.

72' Umjesto Ibaneza Jurčić je u igru uveo Tomečaka, a umjesto Slepičke ušao je Ilija Sivonjić

67' GOOOOOOL u Maksimiru Timisoara vodi pogotkom Bucura. Odlično je napadač Rumunja iskoristio nabacivanje s desne strane i pospremio loptu u praznu mrežu.

65' U jeku napada Dinama osti su odigrali kontru, ali na sreću po momčad Krune Jurčića Bourceanu je bio nepracizan u završnici.

63' Dvije je velike prilike u istoj minuti imao Ibanez. Prvi puta je pucao iz slobodnog udarca, ali je vratar gostiju fantastično obranio, Lopta se odbila ponovno Ibanezu, ali ovog puta blok je zaustavio njegov šut.

62' Zbog grubog prekršaja nad Lovrenom požutio je Nibombe.

58' Dvije minute kasnije Lovren je ponovno nakon udarca iz kuta u prilici da dovede modre u vodstvo, ali ovog puta neprecizan je bio nogom sa šest-sedam metara.

56' Morales je nabacio iz kuta, najviši je bio Lovren, ali je njegov udarac otišao pokraj vratiju.

53' Mandžukić je još jednom probio lijevu stranu, ali kao i u prvom dijelu falio je zadnji pas prema Slepički.

48' Mandžukić je spustio jednu loptu na Slepičku na rubu šesnaesterca, ali njegov udarac bio je preblag i išao je ravno u vratara.

46' Treneri se na početku drugog dijela nisu odlučili na promjene, te su sa istim sastavima istrčali i u drugom dijelu.

Kraj poluvremena Nakon 45 minuta Dinamo san o proljeću u Europi ostat će san, osim ako se ne dogodi čudo u Amsterdamu. A ni igra Dinama nije onakva kakva se očekivala.

Gooool u Amsterdamu Dinamov san u Europi završio je u 43. minuti jer Anderlecht u Amsterdamu vodi 3:0.

39' Jedino rješenje su udarci izvana, pa je tako pokušao Ibanez, ali nije imao problema s njegovom loptom vratar gostiju, koji je jedan od najboljih pojedinaca na terena.

34' Nova lopta u sredinu s desne strane od Sammira, ali Slepička je bio prekratak i nije uspio doći do lopte.

32' Stežu igrači Krune Jurčića obruč oko šesnaesterca Timisoare, ali vrata gostiju nisu ugrožena, tek i tu tamo se zagriju rukavice gostujućeg vratara.

28' Dinamo ima prilika, ali uvijek fali onaj zadnji pas i tako propadaju mnoge izgledne šanse.

24' Stancu je pucao sa 25 metara iskosa s desna, a Butina je još jednom odbio loptu u korner.

Goooool u Amsterdamu Proljeće je sve dalje za modre, od 23. minute Anderlecht ima 2:0. Nakon greške Oleguera, Lukaku je zabio svoj drugi pogodak na utakmicu.

20' Timisoara je dobila slobodan udarac na 25 metara ulijevo od Dinamovog gola. Pucao je Maxim, ali Butina je bio priseban i odbio je loptu u korner.

17' Obećavajuća prilika za Dinamo, ali na ubacivanje Etta, Milan Badelj bio je prekratak i prilika je otišla u nepovrat.

Gooool u Amsterdamu Loše vijesti stižu za Dinamo iz Amsterdama, Lukaku je doveo Anderlecht u vodstvo u 14. minuti.

13' Sammir je ostao sam na desnoj strani, opalio je, ali je njegov udarac Taborda odbio u korner.

12' Mandžukić je probio lijevu stranu i nabacio, ali u je lopta prošla pokraj svih u sredini.

8' Veliku priliku imali su Rumunji nakon ubacivanja s desne strane Stancua, Butina je loše reagirao. Bourceanu se nije snašao i Etto je odbio loptu u korner. Nakon ubacivanja iz kuta opasnost je otklanjanja.

6' Zaprijetili su Rumunji prvi puta preko kapetana Dana Alexe, ali njegov udarac otišao je preko vratiju.

3' Nakon udarca iz kuta još su jednom priprijetili modri, nakon gužve lopta je došla od Sammira na rubu šesnaesterca, ali pucao je ravno u vratara.

2' Veliku priliku na samom početku imao je Slepička. Odlično je pucao s ruba šesnaesterca, ali krajnjim naporom je vratar gostiju odbio to u korner.

Igrači izlaze na teren predvođeni sucem Španjolcem Carballom. Dinamo kao kapetan predvodi Robert Kovač. Teren je zaleđen i vrlo težak za igru.

Dinamo: Butina - Etto, Lovren, Kovač, Ibanez - Sammir, Vrdoljak, Badelj, Morales - Slepička, Mandžukić
Klupa: Picak, Tomečak, Calello, Kramarić, Chago, Barbarić, Sivonjić

Timisoara: Taborda, Alexa, Nibombe, Stancu, Parks, Scutaru, Mera, Bucur, Maxim, Boruceanu, Curtean
Klupa: Dubou, Karamyan, Goga, Ganea, Ionescu, Matei, Magera

Sudac: Carlos Velasco Carballo (Španjolska)

Komentara 6

NE
nervioso
18:26 17.12.2009.

dinamo će pobjediti... u to sam siguran 90%... Ali smije li proći dalje? Ajax je jači od Anderlechta,bez dvojbe,pitanje je hoće li pobjediti,dovoljno je da odigraju x i doviđenja proljeće... Ipak su to \"Euro\" klubovi sa novcem... kome u europi treba jedan dinamo, prosječni klub sa navijačima huliganima... Nadam se da se varam,ali opet...

MI
milton
19:33 17.12.2009.

Eto vam Evrope pune govana i smrada a i klub Ajax znamo tko upravlja njime. Oni što su Isusa propeli na križ. Mater im izdajničku.

LY
Lynx
19:50 17.12.2009.

nervioso onih 10% te zeznulo. milton, da upravo su igrači i vodstvo Ajaxa starci od 2009 godina i 11 mjeseci. Svi su oni redom bili su na Kalvariji dok se Isusa razapinjalo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije