Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAKMICA ISTIINE ZA CHELSEA

Ancelotti: Očekujem super motivirani Liverpool

ancelotti
Reuters
01.05.2010.
u 09:40

Do kraja Premiershipa su za Chelsea i Manchester United ostale još po dvije utakmice. U foto-finiš prvenstva londonski klub ulazi s malim bodom prednosti u utrci za prvaka.

"Utakmicu istine" nogometaši Chelseaja igraju u nedjelju (14.30 sati) kada izlaze na Anfield stadion i igraju protiv Liverpoola. Ukoliko proslave pobjedu u tom ogledu može se već tada govoriti o novom njihovom naslovu prvaka, jer realno će vrlo teško Wigan iznenaditi u posljednjem kolu na Stamford Bridgeu.

Igračima Chelseaja i njihovom treneru Carlu Ancelottiju, koji je na tu dužnost stupio početkom ove sezone, je jasno da se baš na Anfieldu može postati pobjednik ili gubitnik.

- Svakakve se priče plasiraju zadnjih dana u tisku, ali jasno je k'o dan da će Liverpool izgarati na terenu ne bi li nas pobijedio. Igranje u Premiershipu je čast i svaka je utakmica svetinja. Ovdje se ne taktizira i naravno da je iluzorno očekivati da će Liverpool šetati protiv nas - rekao je talijanski trener i nastavio:

- Očekujem super motivirani Liverpool, a kada je tako uvijek je teško pobijediti na Anfieldu. Bit će to za nas iznimno teška utakmica, ali vjerujem u svoju momčad od prvog dana sezone i nisam prestao vjerovati. Dat ćemo sve od sebe za pobjedu - rekao je Ancelotti.

S druge strane u Liverpoolu vlada djelomična konsternacija ovom sezonom. Pogotovo ih je dotuklo ispadanje u četvrtak od madridskog Atletica u polufinalu Europa lige. Bila je to njihova posljednja šansa za malo zadovoljštine ove sezone, no nisu došli do finala unatoč pobjedi 2-1. Presudio je pogodak Atletica u gostima (Diego Forlan).

Tijekom petka se moglo osluhnuti od dijela navijača Liverpoola želja za odlaskom sadašnjeg trenera Rafaela Beniteza, koji je, izgleda,  izgubio sav kredit kao trener njihovog kluba.

- Ne možemo ni u čemu biti zadovoljni ovom sezonom i očito su nam potrebne promjene. No, u ovom trenutku svi mi želimo ponosno završiti sezone - riječi su Josea Manuela Reine, vratara Liverpoola uz dodatak:

- Protiv Chelseaja igramo posljednju domaću utakmicu sezone i naravno da ćemo juriti pobjedu. Od navijača bi bilo lijepo oprostiti se pobjedom.

Treba spomenuti da Liverpool još uvijek može gajiti nadu u plasman na četvrto mjesto koje iduće sezone vodi u Ligu prvaka. Imaju dva boda manje od Tottenhama i Aston Ville, jedan manje od Manchester Cityja, s tim da Tottenham i City imaju i utakmicu manje, no teorija još uvijek postoji.

Ostajem u Chelseaju   
Menadžer nogometaša Chelseaja Carlo Ancelotti izjavio je u razgovoru za Tuttosport kako nema namjere u bliskoj budućnosti napustiti klub sa Stamford Bridgea...

Talijanski je trener ponovio kako mu je glavni cilj osvajanje Premiershipa, a zasad je na dobrom putu da to i ostvari.

Dva kola prije kraja ima bod više od Manchester Uniteda i ukoliko u nedjelju u gostima svlada Liverpool, bit će milimetar do naslova budući da u zadnjem kolu dočekuje neuvjerljivi Wigan. No, svjestan je Ancelotti da neće imati lagan posao protiv "redsa".

- Oni ne vole United, ali sigurno nam neće samo tako izručiti bodove - kazao je bivši trener Milana.

Na pitanje o vlastitoj budućnosti, Ancelotti je odgovorio kratko i jasno:

- Nemam namjeru napustiti London.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije