Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLJUŠTE KRITIKE

Nizozemci udarili po dvojici vatrenih: Trebaju se duboko sramiti

Europa League - Group B - Ajax Amsterdam v Olympique de Marseille
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS
1/6
25.09.2023.
u 11:46

- Njih dvojica bi se trebala duboko sramiti. Šutalo je strašno pogriješio kod prvog gola Santiaga Gimeneza. Niti u jednom trenutku nije pazio na organizaciju obrane i stalno se skrivao te je svu odgovornost prebacivao na 17-godišnjeg Jorrela Hata.

Najveći derbi nizozemskog nogometa, ogled Ajaxa i Feyenoorda prekinut je u 55. minuti zbog izgreda domaćih navijača pri vodstvu Feyenoorda sa 3-0.

Trebao je to biti praznik nizozemskog nogometa, veliki De Klassieker. Međutim, susret je zbog divljanja navijača nekoliko puta prekidan, konačno u 55. minuti.

 

Ogled Ajaxa i Feyenoorda je prvi put prekinut koncem prvog poluvremena kada su navijači Ajaxa zasuli teren bakljama pri čemu je jedna pala vrlo blizu gostujućeg vratara Timona Wellenreuthera.

Prekid je potrajao desetak minuta nakon čega je prvo poluvrijeme privedeno kraju. Međutim, u 55. minuti navijači Ajaxa su ponovo zasuli teren bakljama nakon čega je sudac Serdar Gozubuyuk prekinuo utakmicu.

Do prekida je aktualni prvak vodio sa 3-0. Gosti su sjajno otvorili susret na Johan Cruijff Areni, već u devetoj minuti je Santiago Gimenez doveo Feyenoord u vodstvo. Devet minuta kasnije meksički napadač je postigao i drugi gol, da bi u 37. minuti Igor Paixao zabio za 3-0.

Za Ajax su od prve mnute zaigrali Josip Šutalo i Borna Sosa. No, nizozemski mediji za njih nemaju riječi hvale. Štoviše, De Telegraaf ih je žestoko kritizirao.

- Njih dvojica bi se trebala duboko sramiti. Šutalo je strašno pogriješio kod prvog gola Santiaga Gimeneza. Niti u jednom trenutku nije pazio na organizaciju obrane i stalno se skrivao te je svu odgovornost prebacivao na 17-godišnjeg Jorrela Hata. Što se tiče Sose, on je čovjek s najviše iskustva u Ajaxovoj obrani, ali ne može nikoga braniti - napisao je De Telegraaf i dodao:

- Ovo što gledamo je nedostojno Ajaxa i dokaz je potpunog kolapsa kupovne politike direktora Svena Mislintata. Danas nije bio na stadionu i nije gledao krah vlastite politike svojim očima.

 
Ključne riječi

Komentara 2

KU
Kujttim
17:52 25.09.2023.

Ne razumijem te Nizozemce. Kupuju Hrvate, a ima toliko mladih i atletski besprijekorno građenih tamnoputih igrača. Kupili su Šutala i Sosu, sada neka šute i neka ih plaćaju.

OK
OkošBokoš
15:28 25.09.2023.

Ti isti Hrvati su vas razmontirali i ligi nacija Znači nije problem u njima Prema tome cmizdrit i tražit nekog krivca vam ide jako dobro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije