Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sterling uzvraća udarac

NBA vlasnici u strahu su od privatnih detektiva

Donald Sterling
Foto: Reuters (Ilustracija)
15.06.2014.
u 08:15

Kažnjeni Donald Sterling (80) uzvraća udarac Moralne vertikale ili tipovi koji se ponašaju nečasno?

Nakon što je NBA liga odlučila kazniti Donalda Sterlinga doživotnom zabranom ulaska na NBA utakmice i prisiliti ga na prodaju LA Clippersa, jer je suradnici kazao da mu ne dovodi crnce na utakmice, vlasnik kalifornijskog kluba odlučio je uzvratiti udarac. Budući da ga se odriču i kolege, vlasnici ostalih 29 klubova, a ne samo vodstvo lige, Sterling je angažirao privatne istražitelje ne bi li oni iskopali nešto prljavo o prijašnjem (David Stern) ili sadašnjem direktoru lige (Adam Silver), odnosno o drugim vlasnicima.

Spomenuti detektivi dobili su 30 dana i proračun od nekoliko stotina tisuća USD da Sterlingu na stol donesu dokaze o nečasnom ponašanju onih koji se sada prema njemu postavljaju kao moralne vertikale. Zadaća im je i pronaći rasističke i seksističke komentare ili viceve kojima su se koristili drugi NBA vlasnici.

Osim toga, 80-godišnji Sterling odlučio je na federalnom sudu tužiti NBA ligu, uz odštetni zahtjev od milijardu dolara, što bi trebala biti kompenzacija za duševne boli nanesene odlukom o doživotnoj suspenziji i novčanoj kazni od 2,5 milijuna USD. U tužbi se kaže da je NBA liga prekršila Sterlingova ustavna prava jer se oslanja na ilegalno snimljen razgovor.

– Naš je cilj dokazati da je NBA liga prokleti hipokrit i pokrenut ćemo svaki mogući slučaj protiv njih i pokazati da je kultura rasizma rođena u NBA ligi, u kojoj je Adam Silver godinama radio na visokim pozicijama – ističu za ESPN Sterlingovi odvjetnici.

>>Donald Sterling ne prodaje Clipperse, ali tužit će NBA za milijardu dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije