Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIČAO I O VLAŠIĆU

Naš trener Jurić o rasizmu u Italiji: Ponekad su mi vikali 'cigane', ništa prestrašno

italian soccer Serie A match - US Sassuolo vs Torino FC
Luca Diliberto/LiveMedia / ipa-agency.net
08.04.2023.
u 14:19

- Neke situacije nisu lijepe. Mi stranci moramo napraviti korak više u zemlji kojoj smo gosti. Ključno je prihvatiti kulturu. Uvijek sam se dobro osjećao, nema pravog rasizma, ali nekad se dogode loše stvari - rekao je hrvatski strateg i trener Torina

Hrvatski nogometni stručnjak i trener Torina Ivan Jurić na konferenciji za medije najavio je utakmicu s Romom, protiv koje će danas od 18:30 igrati u 29. kolu talijanskog prvenstva.

Govorio je Jurić o hrvatskom reprezentativcu Nikoli Vlašiću, koji je ove sezone pristigao iz redova West Hama na posudbu. Vlašić je ove sezone u dresu Torina zabio četiri pogotka i dodao dvije asistencije, ali u 2023. još nije sudjelovao u pogotku. Torino bi West Hamu morao platiti 15 milijuna odštete West Hamu na ljeto ako ga želi zadržati, odnosno u potpunosti kupiti.

- Rado bih zadržao što je više moguće igrača s kojima sam radio. Kada s njima radite godinu dana, nerijetko napreduju nakon jedne sezone - rekao je Jurić o Vlašiću i Alekseju Mirančuku, koji je na posudbi iz Atalante.

Hrvatskog stručnjaka pitali su na konferenciji i o rasizmu u Italiji nakon polufinalnog susreta talijanskog kupa između Juventusa i Intera, tijekom koje su navijači rasistički vrijeđali Romelua Lukakua.

- Neke situacije nisu lijepe. Mi stranci moramo napraviti korak više u zemlji kojoj smo gosti. Ključno je prihvatiti kulturu. Uvijek sam se dobro osjećao, nema pravog rasizma, ali nekad se dogode loše stvari. Ne radi se dovoljno po tom pitanju, stalno se ponavljaju iste stvari. Ponekad su mi vikali 'cigane', ništa prestrašno s čime se nisam mogao nositi - izjavio je hrvatski strateg.

Jurić je cijelu trenersku karijeru proveo u Italiji. Kao glavni trener seniorskih sastava od 2010. godine nadalje je radio u Mantovi, Crotoneu, Genoi, Veroni i Torino, u kojem je od 2021. godine i ima ugovor do 2024. godine. Momčad Torina se u trenutku pisanja ovog teksta nalazi na 11. mjestu prvenstvene ljestvice Serie A.


 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije