Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 78. GODINI ŽIVOTA

Napustio nas je još jedan nogometni velikan: 'Legenda kakva se nalazi samo u knjigama'

Bernd Hölzenbein
Printscreen
16.04.2024.
u 12:00

"Legenda kakva se nalazi samo u knjigama. Jedna od najvećih koje smo imali. Bernd Hölzenbein, počasni kapetan Eintrachta, preminuo je u ponedjeljak u dobi od 78 godina, okružen svojom obitelji", napisao je Eintracht Frankfurt na svojoj web stranici.

Bivši njemački nogometaš Bernd Hölzenbein, svjetski prvak 1974. uz Franza Beckenbauera i Gerda Müllera, preminuo je u 78. godini, objavio je u utorak Eintracht Frankfurt, klub u kojem je igrao 14 godina.

"Legenda kakva se nalazi samo u knjigama. Jedna od najvećih koje smo imali. Bernd Hölzenbein, počasni kapetan Eintrachta, preminuo je u ponedjeljak u dobi od 78 godina, okružen svojom obitelji", napisao je Eintracht Frankfurt na svojoj web stranici.

Ofenzivni vezni igrač Zapadne Njemačke od listopada 1973., preuzeo je startno mjesto Juppa Heynckesa tijekom Svjetskog prvenstva 1974. kod kuće, odigravši šest od sedam utakmica Mannschafta - bio je na klupi u porazu od Istočne Njemačke u grupnoj fazi - tijekom natjecanja.

U finalu Svjetskog prvenstva 1974. na Olimpijskom stadionu u Münchenu zaslužan je za jedanaesterac u 25. minuti čime je Zapadna Njemačka jer je  penal realizirao Paul Breitner izjednačila protiv Nizozemske Johana Cruyffa. Njemačka je na kraju slavila 2-1 golom Gerda Müllera (43).

Tijekom svoje 40. i posljednje utakmice s Mannschaftom u Cordobi tijekom 2. grupne faze Svjetskog prvenstva 1978., Hölzenbein je postigao svoj peti gol za selekciju, međutim, nije uspio spriječiti poraz od Austrije.

Njegova klupska karijera vezana je za Eintracht Frankfurt, u koji je stigao 1. srpnja 1967. godine, nakon što je prošao kroz mlađe selekcije kluba.Najbolji strijelac u povijesti Eintrachta sa 160 golova u 420 utakmica, triput je osvojio Kup Njemačke (1974., 1975. i 1981.), kao i Kup UEFA 1980. godine.

Prije završetka karijere igrao je nekoliko sezona u SAD-u za Fort Lauderdale Strikerse, Memphis Americans i Baltimore Blast.

Potom je postao trener Eintracht Frankfurta u kasnim 1980-ima i 1990-ima, a kasnije je u tom klubu bio odgovoran za regrutiranje igrača od 2004. do 2014. godine.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije