Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U TJEDNIKU MAX!

Najžešći štemer KHL-a je igrač Medveščaka Alex Bolduc

Bolduc
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/11
03.11.2016.
u 16:12

– Medveščak je bio dobra opcija, KHL je druga najbolja liga na svijetu. U američkoj ligi imao sam uspone i padove, dosta sam igrao u NHL– u, ali želim se smiriti, i meni i djevojci ovdje se jako sviđa. Mislim da je bio dobar doći ovamo – govori Bolduc za Max!

Statistički najagresivniji medvjed u brlogu, Alexandre Bolduc (31). Rođeni Kanađanin, napadač Zagrepčana i čovjek s najviše isključenja u cijeloj ligi ove sezone – skupio je 94 minuta u 23 utakmice.

Po onome što smo vidjeli, dobro bi prolazio i u ringu, ne samo na ledu. Plavi dres nosi već godinu dana, od kada je Rusiju zamijenio Hrvatskom i kaže, nije mu žao, piše Max!

Možemo do play-offa

– Medveščak je bio dobra opcija, KHL je druga najbolja liga na svijetu. U američkoj ligi imao sam uspone i padove, dosta sam igrao u NHL– u, ali želim se smiriti, i meni i djevojci ovdje se jako sviđa. Mislim da je bio dobar doći ovamo – govori Bolduc, koji je zadovoljan onime što medvjedi za sada rade u ovoj sezoni:

– Bilo je dobro, pobijedili smo neke vrhunske momčadi, no imali smo malih problema s ozljedama i to nas je malo sputalo.

A sanja li potajno playoff?

– Ostanemo li zdravi, uz neke nove dečke koji su u momčadi i rade dobar posao, i ako nastavimo ovako raditi, imat ćemo dobre izglede – kaže napadač koji je, u usporedbi s ostalim medvjedima, ali i suparnicima u ligi najviše vremena proveo u boksu.

Prvi sljedeći je Rus Maksim Gončarov iz Salavat Julajeva sa 71 minutom isključenja.

– Haha, moram igrati agresivno da bih bio dobar. Suci su malo drukčiji u Rusiji nego u SAD-u, ali navikavam se. Ponekad sam malo preagresivan i platim tu cijenu, ali učim iz toga – kaže Bolduc.

Da, možda i jest malo grublji u duelima i po tome ćemo ga pamtiti, baš kao što i on pamti svoje vrijeme u Vancouveru, doduše po drugim stvarima.

– Kada sam bio u Vancouveru, bili smo u finalu Stanleyjeva kupa. Igrali smo protiv Bostona i to je bilo najljepše razdoblje moje karijere. Biti jednu utakmicu od titule je bilo razočaranje, ali bila je to dobra lekcija.

Odavno nije na američkom tlu, ali ni ovdje mu nije loše.

– Zagreb je jako lijep, sviđa mi se hrana, ljudi, navijači, momčad. I ovdje mi je lakše nego u Rusiji jer svi govore engleski. Hrvatski je težak, pokušavam ga shvatiti, znam koju riječ, ali ne ide mi baš.

Jezik nije uspio savladati, ali kuhinju jest.

– Volim tjesteninu i pizze i ima nekoliko mjesta sa sushijem i to mi je najdraže, ondje najviše jedemo, ali djevojka i ja kuhamo i doma. Pokušavamo što više kuhati, hraniti se zdravo i kušati neke nove stvari.

Godinu je dana u Hrvatskoj, ali obalu, kaže još nije uspio vidjeti. No i za to će pronaći vremena.

Obožava gledati NFL

– Kada se vratimo s gostovanja, imamo nekoliko dana slobodno pa planiramo otići do Dubrovnika. To će mi biti prvi put na vašu obalu.

S obzirom na to da je sezona, posvećen je hokeju, ali zato preko ljeta ima vremena za hobije.

– Preko ljeta windsurfing, a i “bordam”. Prije mnogo više, ali sad moram biti oprezan s tijelom jer što sam stariji, mogu se lakše ozlijediti.

Alexandre jako voli i NFL.

– Derek Smith i ja ga dosta pratimo. Gledamo NFL nedjeljom. Znači, prvo američki nogomet, a tek onda europski nogomet. Čuo sam i da su hrvatski sportaši jako uspješni. Ne znam ih baš poimence, čuo sam za nekog dobrog tenisača, ali ne pamtim imena – zaključio je Bolduc u intervjuu za MAX.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije