Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMOUVJEREN

Musa: U NBA ligu ću i ja izravno iz Cedevite

Musa
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/7
22.09.2016.
u 16:35

Domaćin Zadar i turska Darüşşafaka u četvrtak otvaraju treće izdanje košarkaškog Doğuş turnira

Utakmicom između domaćina i turske Darüşşafake u četvrtak u Zadru (18 sati) počinje treće izdanje Doğuş turnira na kojem nastupaju dva sudionika posljednjeg euroligaškog Final Foura (Fenerbahçe, Lokomotiv), Budućnost te hrvatski prvak Cedevita koji prvi nastup ima u petak.

A upravo bi jedan mladi Cedevitin igrač mogao biti najzanimljiviji eksponat turnira. Osim što je, uz realovca Dončića, najtalentiraniji 17-godišnjak u Europi, iza Džanana Muse je i turbulentno reprezentativno ljeto za koje sam kaže da će ga još više ojačati.

Mirza i ja podijelili smo BiH

Kada mu je na parketu tuzlanskog Mejdana 14 godina stariji kapetan reprezentacije Mirza Teletović pokušao očitati lekciju, košarkaška BiH se podijelila.

– Javnost je to doživjela kao sukob aktualne i iduće ikone ove reprezentacije pa su se ljudi podijeili na Mirzinu i Musinu stranu, a to nije dobro za reprezentaciju.

Kako je do svega došlo i što se zapravo dogodilo?

– Najprije je meni Mozgov podigao lakat do brane, a potom me Karašev u skoku pogodio laktom u prsa nakon čega sam ostao bez daha, stegnulo me pa sam pao na pod. Rusi su možda mislili da glumim pa su krenuli na mene, a ja sam pitao Teletovića zar neće kao kapetan stati na moju stranu, na što je on rekao: “Nećeš ti tako razgovarati s kapetanom.”

Nakon što ga je Teletović dodirnuo dlanom po licu, nastao je nered i na tribinama.

– Neki su se čak i počeli tući na tribinama, poletjele su i neke boce, a kada sam čuo svoje ime, ja sam jednostavno otrčao u svlačionicu. Sutradan, na nagovor naših PR-ovaca, Mirza i ja smo snimili pomirbeni video i tako okončali tu priču. Uostalom, nas dvojica smo bila tijekom priprema najbolji prijatelji.

Mršić me s pravom dozirao

Sve to donijelo je golobradom Musi nove poticaje.

– Tada sam predstavljen kao netko tko nisam i trudit ću se da to isperem u idućoj sezoni. Nastojat ću nametnuti se treneru Mršiću, kojem ću pokazati da na mene može vrlo ozbiljno računati. Ja sam i prošle sezone mislio da trebam igrati više, no tek sad sam shvatio da je trener Mršić bio u pravu kada me oprezno uvodio u igru. Kada me ove sezone pusti da igram, sve će doći na svoje. Meni je u Cedeviti zasad toliko dobro da ne vidim razloga da za dvije godine upravo iz ovog kluba izravno ne odem u NBA ligu, baš kao i Nurkić.

Džanan s velikim nestrpljenjem iščekuje zadarski Doğuş turnir.

– Sjajna je stvar što na našim prostorima imamo tako jak turnir, a ja sam sretan što je Cedevita u tako jakoj skupini sa Lokomotivom i Fenerbahçeom i na samu pomisao na utakmice s njima ja se naježim. Ja ću se radije nadigravati s vrhunskim igračima i izgubiti s 20-30 razlike, nego da nekoga s lakoćom dobijemo s plus 50. 

Komentara 1

CU
cungalunga
21:11 22.09.2016.

Igraču s brojem 3 na slici se užasno piški

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije