Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strože kazne

Ministar protiv prekida utakmica nakon rasističkih povika

Matteo Salvini
Foto: Reuters/Pixsell
07.01.2019.
u 23:37

Zalažem se da se odgovornost prebaci na navijače i da im se kaže da onaj koji pogriješi, mora platiti - dodao je ministar nakon sastanka u Rimu o sigurnosnim mjerama na stadionima

Talijanski ministar unutrašnjih poslova Matteo Salvini u ponedjeljak je rekao da se protivi prekidu nogometnih utakmica ili zatvaranju stadiona za gledatelje, kao što neki zagovaraju, u slučaju rasističkih povika poput nedavnih na utakmici Inter-Napoli.

- Zatvaranje stadiona, prekidi utakmica ili zabrane prijevoza navijača, to je ostavka države - rekao je Salvini, također čelnik talijanske krajnje desnice.

>> Pogledajte galeriju: 'Često je ozlijeđen jer se seksamo sedam do deset puta tjedno'

Matteo Salvini
1/12

- Zalažem se da se odgovornost prebaci na navijače i da im se kaže da onaj koji pogriješi, mora platiti - dodao je ministar nakon sastanka u Rimu o sigurnosnim mjerama na stadionima.

Salvini je okupio predstavnike policijskih snaga, sportskih saveza, sudaca, trenera i predstavnika klubova navijača nakon nasilja 27. prosinca tijekom i nakon utakmice talijanskog prvenstva Inter-Napoli.

Na toj utakmici su francusko-senegalskom nogometašu Napolija Kaildouu Koulibalyju dovikivani rasistički povici zbog kojih Inter mora odigrati dvije utakmice bez gledatelja.

I izvan stadiona je izbilo nasilje prilikom te utakmice u kojem je smrtno stradao jedan navijač Intera.

- Ne smije se brkati navijače, koji su 99,9 posto dobri ljudi, s delinkventima - rekao je Salvini i naglasio da želi iskorijeniti delinkvenciju u i izvan stadiona.

Najavio je također jedinstveni zakon za sigurnost u sportu.

- Treba omogućiti kolektivne prijevoze navijača jer je lakše kontrolirati 1000 navijača u jednom vlaku nego 100 automobila koji ulaze u grad bez ikakve kontrole - naglasio je Salvini.

Ministar je također rekao da je sklon određivanju dnevnih termina utakmica umjesto noćnih.

>> Pogledajte video: Siječanj – mjesec velikih transfera: Vatreni na meti triju velikana

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije