Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo pojačanje

Medveščak bogatiji za još jedno vrhunsko krilo

Medveščak - Sjeverstalj
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
17.08.2016.
u 13:14

2013. godine pozvan je u reprezentaciju SAD-a i na Svjetskom prvenstvu Elitne Divizije u brončanu medalju ugradio 4 boda u 8 utakmica.

U samoj završnici priprema pred novu sezonu, napad zagrebačkog predstavnika u KHL-u postaje bogatiji za vrhunsko krilo. Osvajač Calderovog kupa, vlasnik bronce sa Svjetskog prvenstva i klasni NHL-ovac, Bobby Butler, novi je član Medveščaka.

„Bobby je brzo krilo s izvrsnim osjećajem za gol. Dokazani je strijelac na svim razinama i kod nas bi trebao biti top 6 igrač“, izjavio je prilikom objave potpisivanja sportski direktor Medveščaka, Aaron Fox.

Butler, rođen u Marlborough u SAD-u, profesionalnu karijeru je započeo nakon završetka studija na University of Hampshire gdje je u svojoj zadnjoj godini bio kapetan momčadi. Prvo NHL iskustvo dobio je s Ottawa Senatorsima u čijem klubu je proveo dvije godine. S AHL filijalom Ottawe, Binghamton Senatorsima osvojio je Caldera u sezoni 2010./11., svoje prve godine kao profesionalni hokejaš, a u doigravanju je kroz 23 utakmice upisao 13 golova (17 bodova).

Dvije godine kasnije, odlaskom iz Ottawe, igrao je za New Jersey Devilse, Nashville Predatorse i Florida Pantherse za ukupno 130 NHL utakmica u kojima je skupio 49 bodova. 2013. godine pozvan je u reprezentaciju SAD-a i na Svjetskom prvenstvu Elitne Divizije u brončanu medalju ugradio 4 boda u 8 utakmica.

Posljednju sezonu u Sjevernoj Americi ovo desno krilo kojeg krasi dobar rad ruku i odličan pregled igre, proveo je kao član San Antonio Rampagea.

Prošle sezone proveo je prvu godinu na europskom ledu, u SHL-u igrajući za MODO.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije