Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENIJA - SAD 2:2

Mala Slovenija imala 2:0 i propustila prva ući u 2. krug

Slovenija SAD (1)
Foto: Reuters
1/10
18.06.2010.
u 17:55

Mirno ozračje u jednom je trenutku razbio zvuk truba - Miklošičevom ulicom vozila su tri automobila okićena srbijanskim zastavama.

Bez truba i delirija, tek pokoja zastava, nogometno ozračje na kakvo Hrvati nisu navikli, barem kad pobjeđuje naša reprezentacija. Tu i tamo student s limenkom piva ili otac s kolicima i navijačkim šalom oko vrata. U Ljubljani za nogometom luduju rijetki, više bismo rekli – bace pogled jer, eto, svi to rade. Padale su “Združene Države”, a na Tromostovju se slavilo – kazališnim pljeskom. Nismo čuli uobičajene povike “Pazi leđa! Dodaj!” ili “To bih i ja pogodio”, čak ni “Kdor ne skače ni Slovenc”. Navijačke budnice tek su se stidljivo nazirale iz zvučnika televizora.

Razišli se brzo kući

– Problema nema, nakon Alžira razbijeno je nekoliko boca, ali to je bilo sve – mirno je u centru grada, uza samo nekoliko stotina građana koji su gledali utakmicu, rekla policajka.

Nešto dalje, na Gospodarskom razstavišču, oko 2000 navijača, ali slična “pjesma”. Amerikanci su stizali, a kad je Malijac Koman Coulibaly puhnuo u zviždaljku, bio je to znak da se u desetak minuta svi raziđu kućama. U stilu, “moramo ići na ručak, hladi se...” A najmanja “dežela” umalo je srušila najveću na SP-u. Da Amerikanaca zaista ima, dokazuje i to što su šetali Ljubljanom, i to svi u dresovima.

– Bojao sam se Slovenije, znao sam da su opasni, čak i više od Engleza – častio je domaćine nabildani Amerikanac kojeg se zaobilazilo u širokom krugu.

Na Prešernovu trgu više je muškaraca nosilo cvijeće nego dresove i šalove. Tri smo puta odbijali kupiti ruže, do kuće bi uvenule.

– Utakmica me se nimalo ne tiče, nogomet me zanima toliko da ga ne gledam. Žurim k curi – ubrzao je priču student Žiga (25).

Bilić bi u Liverpool

U jednom trenutku odjeknule su trube Miklošičevom, u čudu su se svi okretali, kad ono tri automobila, dečki vise iz njih, a u rukama – srpske zastave. Slavila se pobjeda nad Nijemcima. U Premier pubu, na Petkovškovu nabrežju, svojevrsnoj ljubljanskoj Tkalčićevoj ulici, također istaknuta srpska zastava.

– Navijali bismo i za Hrvatsku da je tamo. Posudit ćemo vam Matjaža Keka, ha-ha. U ponedjeljak u Port Elizabethu uživo gledam Sloveniju i Englesku. Ne moram tražiti slobodno, sam sebi sam šef. Nego, što je s vašim izbornikom, Bilić sad hoće u Liverpool – uz smiješak se interesirao Iztok Turk (47) kojega će put u poslovnoj klasi stajati četiri tisuće eura. Možda u JAR-u sretne Bilića...

 

Školarci u klupama, a oni s novcem na tribine

– Nisu nas željeli pustiti iz škole, satove će nam skratiti kad uđemo u polufinale, ali tada će škola već završiti – žalio se srednjoškolac koji je friško obojio kosu u crveno. U kojem je turnusu bio, nije bilo jasno. No, neki stariji Ljubljančani, koji više ne idu u školu, a zaradili su novac, gledat će – uživo.

– Naša je agencija prodala više od 800 aranžmana, a ako prođemo u drugi krug, ići će još barem 300 ljudi. Ukupno, mislim da je zasad na jug Afrike otišlo više od 1500 Slovenaca– kazala je Irena iz agencije TAO u centru grada.

Cijene nisu diskontne, ovisno o aranžmanu kreću se od 1800 eura naviše. No, prodaje se. Zanimljivo, dresove će dobiti tek na ulasku u avion, i za to se brine agencija...

Komentara 144

OB
-obrisani-
20:12 18.06.2010.

qm... coravi sudac...Igrac koji je bio u ofsajdu se sam javio sucu,ali bilo je kasno ...Pograesna odluka mogu se jedino Fifi zalit ,ako im to ista bude pomoglo...Bradley definitivno nije bio taj koji je bio u ofsjadu..!

OB
-obrisani-
20:23 18.06.2010.

Pravi-EUJanez, Tebi još uvijek nije jasno da su nas Englezi izbacili sa Svjetskog prvenstva u Ukrajini onim sramotnim puštanjem utakmice. Ti kokodaći još koliko možeš, možda će suci pokloniti koji penal Alžircima protiv Amera pa ćete ići dalje. Ionako stee tamo po nalogu Engleza kao nagrada za vjerno služenje. Jednom konjušar, uvijek konjušar, a nogomet vam je toliko jadan da mi se vaše utakmice ne da gledati. pozdrav vaš zmijicamala

RO
robyt
23:46 18.06.2010.

čestitke i slo i srb na današnjim igrama i rezultatima,a po ovakvim komentarima vidim da smo si jako slični i mi i slovenci izgleda da se hranimo samo zavisti ljubomorom jednih na druge,budimo ljudi čestitajmo im na igrama na sp ,naprijed susjedi,danas na otvorenju kajak sp kupa u slo na predstavljanu repki naši su dobili skoro najveći aplauz to je sport

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije