Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRUD SE ISPLATI

Ljubičić vratio veliki tenis u Veli(ki) Lošinj, Hrvatska sve jača naturnirskoj karti

26.09.2021.
u 16:00

U kategorijama uzrasta do 12, 14 i 18 godina okupit će se stotine tenisača i tenisačica (sa svojim trenerima, roditeljima...) iz cijelog svijeta.

Zagrepčanka Sofija Ćorić ostvarila je dvostruki trijumf na ovogodišnjem Maistra kupu, turniru za uzrast do 14 godina iz kategorije Tennis Europe, održanom u Vrsaru (u pojedinačnoj je konkurenciji u hrvatskom finalu pobijedila Doru Biondić).

Tjedan dana kasnije, u Poreču, na turniru druge razine, ali za 12-godišnjake, u muškom polufinalu imali smo čak trojicu predstavnika - Ivana Dumbovića, Jou-Georgea Gnjidića i Darija Zoricu, a u ženskom Niku Čakarun, tako da se može zaključiti da naši klinci i klinceze odlično koriste seriju od osam međunarodnih juniorskih turnira koji će se tijekom rujna i listopada organizirati na našoj obali - uz Vrsar i Poreč, domaćini su Veli Lošinj, Dubrovnik i Split.

U kategorijama uzrasta do 12, 14 i 18 godina okupit će se stotine tenisača i tenisačica (sa svojim trenerima, roditeljima...) iz cijelog svijeta.

- Unatoč problemima koje nam zadaje pandemija koronavirusa, ove smo godine organizirali čitav niz turnira na što smo iznimno ponosni. Neki su odigrani, neki su tek u pripremi, ali veseli nas što će svi naši mladi igrači i igračice imati priliku nastupiti na međunarodnim turnirima u svojoj zemlji na kojima će bez sumnje prikupiti i vrijedna međunarodna iskustva - kaže Jelena Kostanić, sportska direktorica Hrvatskog teniskog saveza.

Najviše turnira, čak četiri, imat će juniori i juniorke do 18 godina: od 27. rujna do 3. listopada bit će u Velom Lošinju, tjedan dana kasnije u Vrsaru, a potom još i u Poreču i Dubrovniku.

Ali to nije sve, bit će na obali i turnira za velike, za profesionalne tenisače. Ove godine, naime, kreće ATP Challenger u Velom Lošinju (počinje 18. listopada). Turnir se igra na terenima novoosnovane Teniske akademije Ivana Ljubičića, pa je jasno da je trener Rogera Federera i najzaslužniji što se na Lošinj vraća veliki tenis. To je čak peti Challenger kojemu će ove godine domaćin biti Hrvatska, prethodni su održani u Zagrebu, Zadru i dva u Splitu.

Lijepe su to pretpostavke za stvaranje novih Ivaniševića, Ljubičića, Čilića.

Komentara 1

Avatar GeniKameni
GeniKameni
16:26 26.09.2021.

Bravo Ivane, svaka cast. To je pravi put za odrzavanje hrvatskog tenisa u svjetskom vrhu. Ne samo sto je za klince dobro igranje takvih turnira, nego je i njihovim roditeljima mnogo jeftinije ucesce njihove djece na turnirima u Hrvatskoj nego negdje u Europi ili cak i na drugom kontinentu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije