Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENO NA ANFIELDU

Manchester United uspio što nitko nije ove godine - pobijedili su Liverpool!

Manchester United
Foto: Reuters/PIXSELL
1/26
22.03.2015.
u 16:23

Juan Mata bio je junak susreta, zabio je oba pogotka za Manchester u slavlju 2:1

Manchester United napravio je što nitko u engleskom prvenstvu nije uspio od 14. prosinca, odnosno 13 utakmica zaredom! Pobijedili su Liverpool na Anfieldu 2:1 i ta je pobjeda itekako bitna jer ostali su na četvrtom mjestu i pobjegli Redsima koji su im prva "pratnja".

Značaj susreta inače je ogroman, ta dva kluba najveći su rivali u prvenstvu, najtrofeniji su u povijesti engleskog klupskog nogometa i navijačima Liverpoola se sjajna forma proteklih mjeseci itekako svidjela, već su se vidjeli najmanje u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a kamo veće sreće nego izbaciti iz konkurencije upravo Manchester United. Bili su im na dva boda zaostatka, željeli su im se osvetiti za Old Trafford, gdje su zabilježili posljednji poraz u prvenstvu i pokazati da je tih 0:3 potpuno nerealan prikaz snaga.

Nisu uspjeli, Manchester je zrelija momčad i nešto jača, iako su u ne osobito dobroj formi. No Louis van Gaal nadmudrio je Brendana Rodgersa, umrtvio je krila Liverpoola i "udarao" kroz sredinu, u koju se često priključivao najbolji igrač utakmice i dvostruki strijelac Juan Mata. Zato je u 14. minuti i okrunio pogotkom dominaciju "crvenih vragova".

Sjetili su se sa sjetom sigurno mnogi ozlijeđenog Dejana Lovrena u trenucima kad je danas izrazito zbunjeni Moreno zakasnio napraviti zamku za zaleđe. Ostavilo je to nakon sjajne asistencije Herrere Matu samog ispred Mignoleta i Španjolac nijr pogriješio. Kao ni Van Gaal što je ostavio Di Mariju na klupi i malo prema naprijed postavio Herreru. Zato Rodgersov "trik" s nedovoljno spremnim Gerrardom nije urodio plodom. Bila je to katastrofalna odluka, ostaviti kapetana na klupi uoči posljednje prilike da odigra derbi svih derbija.

Možda je zato i bio nervozan kad je po ulasku na teren u drugom poluvremenu proveo na njemu samo 44 sekunde i nagazio poput frustriranog pubertetlije Herreru po gležnju. Sudac Martin Atkinson nije dvojio ni sekunde i dodijelio je direktni crveni karton kapetanu. Anfield je bio u šoku, znali su u tom trenutku da je sve vrlo vjerojatno gotovo.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Uništilo je to koncepciju Rodgersu jer krajem prvog poluvremena Liverpool je imao kakvu takvu kontrolu, čak je "promašeno pojačanje" Lallana uspio promašiti u 37. minuti nevjerojatnu priliku s desetak metara. E da su tad navijači znali kako je to sve od njihove momčadi, ne bi bili sretni. Ali igrali su obezglavljeni, užasna odluka Rodgersa koštala ih je u prvom poluvremenu, a potom je nepromišljeni čin kapetana ostavio sve na cjedilu. Odmah su se svi sjetili onog proklizavanja protiv Chelseaja i utakmice protiv Urugvaja na SP u Brazilu.

Ipak, slabu nadu dao je Sturridge nakon dodavanja Balotellija. Zabio je De Gei u bliži kut, no taj je pogodak bio izrazito sretan, nije odrazio pravo stanje na terenu i Manchester je lako odolio svakom pritisku. Kad su ušli Di Maria i Falcao, čak je pritisnuo i u 93. minuti imao priliku povesti 3:1. Blind pada nakon starta Cana i sudac Atkinson svira jedanaesterac. Rooney je mogao zabiti svoj 185. pogodak u 400. utakmici u Premier ligi, ali Mignolet je obranio.

Tad je ustinu bio kraj i može se reći da je Van Gaal spasio sezonu dok je Rodgers pokazao da kad najviše treba on donosi izrazito loše odluke i momčad mu igra neprepoznatljivo. Bio je na nasljednika svakako ponosan sir Alex Ferguson, koji je u društvu velikog Pelea pratio utakmicu uživo.

LIVERPOOL - MANCHESTER UNITED 1:2 (Sturridge 69'/ Mata 14', 59')

LIVERPOOL: Mignolet, Can, Skrtel, Sakho, Henderson, Allen, Moreno (od 66. Balotelli), Sterling, Lallana (od 46. Gerrard), Coutinho, Sturridge. Trener: Brendan Rodgers.

MANCHESTER UNITED: De Gea; Valencia, Jones, Smalling, Blind (od 90. Rojo); Carrick, Herrera (od 83. Falcao); Mata, Fellaini, Young (od 55. Di Maria); Rooney. Trener: Louis van Gaal.

>> Uspon i pad Liverpoola obilježili 2014. godinu

Komentara 1

MA
Manolo46
19:48 22.03.2015.

Tekst neću ni čitati kad vidim da u naslovu stoji laž koja je potpuno nepotrebna. Liverpoola je pobjedio Bešiktaš i prilično sam siguran da je to bilo ove godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije