Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANDRA PERKOVIĆ ZA VL

'Kraj karijere? Nisam ni blizu! Neke stvari koje sam postigla ne mogu prestati samo tako'

GER, European Championships München 2022
Foto: EXPA/ Eibner/ Memmler/EXPA
1/6
21.03.2024.
u 16:00

- Kad gledam druge discipline, zaista se cijelim svojim tijelom i dušom divim jamajčanskoj sprinterici Shelly-Ann Fraser-Price – rekla je Sandra Elkasević, nekad Perković

Nije je dugo bilo u medijima, a sada uoči početka sezone na otvorenome odlučila je podijeliti nekoliko najnovijih vijesti vezanih za njezine skorašnje planove. Prvi put izlazi u javnost s novim prezimenom. Naravno, riječ je o Sandri Elkasević, nekad Perković. Posljednjih je godina nismo viđali na proglašenjima najboljih hrvatskih sportašica i sportaša. Čini se da su nakon dugogodišnje dominacije Blanke Vlašić i nje same “vlast” tamo preuzele osvajačice odličja u borilačkim sportovima.

Ne zanimaju me tuđa mišljenja

– Atletika je kraljica sportova i zasluženo smo Blanka i ja opravdavale taj naziv, i dalje držimo zajedno uvjerljivo prvo mjesto po broju titula. Iznimno sam sretna i ponosna što se sport u Hrvatskoj razvija iz godine u godinu, pogotovo u ženskim kategorijama. Već dugi niz godina postižemo vrhunske rezultate i u ostalim sportovima. Mi Hrvati smo borbeni i vatreni, pa je također logično da su naše cure najbolje u borilačkim sportovima. Kako kaže ona naša slavna uzrečica, ‘malo nas je, al’ nas ima’ – priča Sandra.

GER, European Championships München 2022
1/15

Nakon samo jednog natjecanja bez odličja mnogi su skloni ustvrditi da je Sandrino vrijeme prošlo ili barem vrijeme njezinih vrhunskih rezultata i pobjeda, naročito nakon udaje. No, time se ona previše ne zamara.

– Vrijeme će pokazati, a nagađanja prepuštam onima koji se time bave. Da sam ikad razmišljala o tuđim mišljenjima, nikad ne bih bila ovo što jesam jer ono što moj tim i ja radimo teško je i zamisliti, a kamoli ostvariti – rekla je.

Plan za ovu sezonu bio je odraditi pripreme izvan Zagreba i Hrvatske, negdje u toplijim krajevima, što će se i ostvariti.

– Nakon toliko godina treniranja u Hrvatskoj po svim vremenskim uvjetima – kiša, sunce, snijeg, vjetar – odlučili smo to promijeniti i tražiti samo lijepo vrijeme za trening, kako bih se lakše i bolje mogla posvetiti treningu jer tijelo najviše pati i dodatno se iscrpljuje na hladnoći i u neodgovarajućim uvjetima za trening. Ove godine imam samo jedan cilj – biti prava kad to bude najpotrebnije te se po ne znam koji put opet dati cijela u taj proces. Olimpijske igre u Parizu te mjesec i pol dana ranije Europsko prvenstvo u Rimu moji su ciljevi za ovu godinu te sam od 1. siječnja pa sve do 15. rujna u svojevrsnoj karanteni radi ostvarivanja svog sna.

Branim šest zlata

Dvostruku olimpijsku pobjednicu i šesterostruku europsku prvakinju suvišno je pitati koji su joj rezultatski ciljevi na spomenutim natjecanjima, no može li Sandra ponovno bacati preko 70 metara?

– Prošle sam godine bila jako blizu da napravim čudo te sam u tom zanosu i napravila korak previše. Želje i ciljevi uvijek su isti, ali idemo korak po korak. Znam samo da će se u Parizu za ono što ja želim morati jako daleko bacati, na razini Londona 2012. i Rija 2016. i vidjet ćemo koja će od nas upravo to tamo i ostvariti. Spomenutih 70 metara velika je brojka, to je nešto što prije mog dolaska nitko nije bacio 30 godina. Uvijek se taj rezultat mora poštovati i ne smije se olako shvaćati – istaknula je Sandra.

Europsko prvenstvo i Olimpijske igre u istoj godini...

– Nije nešto što u atletici nismo vidjeli i ranije. EP 2012. u Helsinkiju i EP 2016. u Amsterdamu također su bili mjesec, mjesec i pol dana prije Igara. Dosta sportaša kalkulira, ali ja nikad nisam bila jedna od njih, ni tada ni prije. Ja idem braniti svojih šest europskih titula u Rim te potom u bazu za OI u Parizu braniti svoja dva olimpijska zlata.

Sandra smatra da u Hrvatskoj još nema sve što bi kao najbolja sportašica posljednjeg desetljeća trebala imati, ali priznaje da nije ni daleko od toga.

– Imam ono što sam sama stvorila i što sam sama skupljala sa svojim timom. Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski atletski savez tu su, naravno, bili od pomoći, ali da ne trajem toliko dugo i da svake godine ne uložimo u nešto novo, ne bih imala sve što trebam. Ni sada nemam sve, ali mislim da ću za koju godinu imati baš sve. Iako smo i sada jako blizu.

Naša najbolja atletičarka još ne razmišlja o karijeri nakon sportske karijere jer je to, kako kaže, još jako daleko...

– Ja sam i dalje profesionalna bacačica diska i ne namjeravam još završiti svoju karijeru. Ne razmišljam čime bih se mogla baviti u budućnosti jer svoju budućnost i dalje vidim ovdje gdje trenutno jesam. Ljubav, ponos i rad ne napuštaju se tako lako – zaključila je Sandra.

Komentara 5

KR
kruno100
17:13 21.03.2024.

Bandićev žetončić

Avatar marlony
marlony
17:03 21.03.2024.

Bandić?

Avatar rubinet
rubinet
17:05 21.03.2024.

Hoće li uskoro biti Hrvatića?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije