Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VALENCIA

Spahija: Ne strahujemo ni od koga

Neven Spahija
AFP
16.04.2010.
u 21:35

Španjolska Vitoria bit će ovoga vikenda domaćin Final Foura košarkaškog Eurocupa. Momčad Valencije, koju vodi hrvatski trener Neven Spahija, igrat će u polufinalu protiv grčkog Panelliniosa.

Valencia je u dvije faze natjecanja po skupinama ukupno ostvarila 10 pobjeda i dva poraza, a potom je u dvije četvrtfinalne utakmice ostvarila dvije pobjede protiv grčkog Arisa (71:64 i 85:67). Valencia je, dakle, uoči dolaska na Final-Four upisala 12 pobjeda i samo dva poraza, što je i najbolji omjer od svih sudionika završnog turnira.

U drugom polufinalu, sastaju se Bilbao Basket (Marko Banić, Damir Markota) i berlinska ALBA (Jurica Golemac).

- Dolazimo u Vitoriju s najmlađom momčadi od svih sudionika Final-Foura, ali i s najboljim omjerom što nam, opet, baš ništa ne garantira, tek govori dobro o nama. Znamo što nam je činiti u Vitoriji – maksimalno se boriti i od samog početka biti na visokoj razini protiv dobre momčadi kao što je Panellinios. Oni imaju dosta iskusnih igrača u momčadi, a u napadu zagovaraju igru ''pet na pet'' i vole kontrolirati utakmicu. Potrebno je da u tom dvoboju budemo na istoj razini na kojoj smo i dosada nastupali u ovome natjecanju. Da je u pitanju serija na dvije ili tri pobjede, priznao bih da smo favoriti za finale, ali u jednoj utakmici nema govora o tome. Puno smo radili da bi doživjeli iskustvo igranja na Final-Fouru. Poštujemo svakog suparnika, ali od nikoga ne strahujemo – najavio je uoči dvoboja s Panelliniosom bivši hrvatski izbornik i trener Valencije Neven Spahija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije