Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bilo je jako napeto

Policija spriječila sukob hrvatskih i srpskih navijača u Vukovaru!

Hrvatska, Srbija, navijači, Vukovar (1)
Foto: Goran Ferbezar/Pixsell
1/10
16.08.2013.
u 17:00

Dvjestotinjak bučnih navijača Srbije uz srpske zastave, taktove Marša na Drinu i uz povike: "Srbija", "Kosovo je srce Srbije", "Ne damo Kosovo", bodrilo je svoju reprezentaciju

Samo jako policijsko osiguranje spriječilo je sukobe između navijača srpske i hrvatske reprezentacije poslije današnje utakmice između Srbije i Portugala koja je igrana u Vukovaru.

Na utakmici se okupilo petstotinjak navijača, među kojima je bilo dvjestotinjak bučnih navijača Srbije koji su uz srpske zastave, taktove Marša na Drinu i uz povike "Srbija", "Kosovo je srce Srbije", "Ne damo Kosovo" i slično navijali za svoju reprezentaciju.

Od prve minute atmosfera u dvorani bila je napeta, a u dvorani je bilo i više hrvatskih navijača. Odmah tijekom prve minute jednog je navijača koji se pokušao obračunati sa srpskim navijačima privela policija. Za razliku od prvoga dana, ova utakmica shvaćena je mnogo ozbiljnije pa je ispred dvorane i u samoj dvorani bilo prisutno primjetno više policajaca, a poslije je angažirana i interventna policija, kao i zaštitarska služba. Sve su nadgledali novi načelnik PU vukovarsko-srijemske Miroslav Puž i zapovjednik PP Miro Bradić.

U poluvremenu je došlo do prve krizne situacije kada su se pred dvoranom pojavila tri navijača u dresovima Dinama. U tom trenutku gotovo svih dvjestotinjak navijača potrčalo je prema izlazu, što je ponovno spriječila policija. Drugo poluvrijeme prošlo je na isti način, s tim da se u međuvremenu u obližnjem kafiću pojavilo i tridesetak navijača raznih hrvatskih navijačkih skupina. Najkritičniji dio bio je završetak utakmice kada je policija spriječila bilo kakve moguće sukobe. Hrvatski navijači dočekali su srpske navijače uzvicima: "Srbe na vrbe" i "Ajmo, Delije", "Ajmo, Grobari", "Ajmo, četnici, gdje ste se sakrili". Srbijanski navijači su u isto vrijeme uzvikivali: "Srbija", "Kosovo je srce Srbije" i pjevali navijačke pjesme.

Bilo kakav kontakt spriječili su pripadnici interventne postrojbe koji su se postavili između njih. Ovo je bila druga utakmica Srbije na EP-u i druga pobjeda, čime su već osigurali drugi krug natjecanja. S obzirom na do sada viđeno na EP-u, može se očekivati da će svaka sljedeća utakmica Srbije biti utakmica visokog rizika.

>>Neviđena provokacija Srba na EP-u košarkašica u Vukovaru!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije