Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reagirala i policija

Neviđena provokacija Srba na EP-u košarkašica u Vukovaru!

Srbija, Vukovar (1)
Screenshot/Kurir
15.08.2013.
u 21:00

Policija je odmah shvatila da je riječ o provokaciji i ekspresno uklonila tu zastavu kako bi spriječila još veći incident

Odmah prvoga dana Europskog prvenstva u košarci za juniorke, koje se igra u Vukovaru i Vinkovcima, zbog incidenta na prvoj utakmici koja je igrana u Sportskoj dvorani u Borovu naselju reagirala je policija radi provokacije navijača. Na utakmici Srbije i Grčke skupina od 70-ak navijača sa srpskim zastavama bučno je navijala za Srbiju. Među svim tim zastavama bila je jedna zastava srpske nacionalne manjine na kojoj je bio natpis ''Vukovar'' ispisan na ćirilici.

Prema riječima jednoga od očevidaca cijeloga događaja, policajac nije znao smije li se koristiti takva zastava ili ne pa je kontaktirao policijsku postaju. Poslije toga je zajedno s još jednim policajcem krenuo među navijače tražeći da mu se preda sporna zastava. Međutim, navijači su se tome usprotivili, počela je prepirka te je jedan od njih, za kojega ovaj očevidac kaže da je vjerojatno navijački vođa, bacio zastavu među ostale navijače.

Potom je uslijedilo naguravanje s dvojicom policajca da bi se situacija ubrzo smirila. Ubrzo je u dvoranu stiglo policijsko pojačanje. Gledatelji iz dvorane kažu kako je ta skupina navijača uzvikivala i ''Kosovo je srce Srbije'', ''Vukovar je srce Srbije'', ''Ovo je Srbija'' i slično. Od policije doznajemo i da je poslije tog događaja sve proteklo mirno, ali i da policija traga za vođom navijača koji se ubrzo izgubio iz dvorane.

– Trenutačno nemamo nikakvih preciznih informacija. Znat ćemo više tek nakon što izvršimo očevid. Zasad možemo potvrditi da je bilo određenih događanja u Sportskoj dvorani u Borovu naselju i da je reagirala policija, rekao nam je Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske županije.

Poslije incidenta koji se dogodio prvoga dana organizatori strahuju što mogu očekivati idućih dana trajanja EP. Srbija već sutra igra drugu utakmicu u svojoj skupini, a navodno su se već počeli organizirati Ultrasi i Kohorta koji najavljuju dolazak u Vukovar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije