Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKAŠ GODINE

Planinić i Tomić trebaju biti stožerni igrači na EP-u

'01.09.2010., Istanbul ‎- 2010 FIBA SP Istanbul. Utakmica grupe B  Hrvatska-Tunis u Abdi Ipekci Areni.Zoran Planinic Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
09.01.2013.
u 12:00

O ŠARIĆU Premda junior, i seniorskoj reprezentaciji dao je dimenziju više.

Ivan Sunara (53) dovršio je posao u kvalifikacijama za Eurobasket nakon što je, pod pritiskom svog španjolskog kluba, izbornik Repeša otišao dvije utakmice prije kraja. A pomoćnik je šefovo povjerenje opravdao. Hoće li Repeša voditi Hrvatsku na Eurobasketu, zasad nitko ne može reći pa o tome Sunara i ne želi govoriti.

– Radili smo jako puno i stvorili pozitivnu atmosferu. Nametnuli smo bržu igru, s dosta čvrstom obranom. Ideja je bila iskoristiti kvalifikacije da se proširi krug kandidata za reprezentaciju.

Sunara misli da će Hrvatska u Sloveniji biti kandidat za medalju. Dakako, ako se svi pozvani odazovu.

– U svim tim velikim europskim klubovima za koje igraju profiliraju se lideri, a nadamo se da će se njihova glad za dokazivanjem odraziti i na reprezentaciju. To su igrači u naponu svoje snage.

Među kandidatima za Eurobasket bit će i jedan koji je daleko od svojih vrhunaca, no očekuje se da će do EP-a strahovito napredovati.

– Dario Šarić osvojio je juniorski naslov europskog prvaka, a potom se u rekordnom vremenu, bez priprema, adaptirao na zahtjeve seniorske košarke. Štoviše, ušao je kao rutiner i dao dimenziju više.

I Sunara laureata vidi u Zoranu Planiniću.

– Za poželjeti je takvog igrača u momčadi. S njim ili bez njega, to je velika razlika. Koliko znam, ima pozitivan odnos prema reprezentaciji te njega i Tomića vidim kao stožerne igrače. Kod Tomića imponira lakoća igranja u timskom konceptu.

Četvrti i peti još su dvojica kandidata za Eurobasket.

– Lani sam u Litvi osjetio koliko ondje poštuju Popovića. U košarkaškoj zemlji kao stranac postao je ikona kluba kakav je Žalgiris. Bogdanović je pak prošao važnu fazu psihološkog sazrijevanja. On je u reprezentaciji napravio mali ispad, no vratio se i pokazao vrijednost. Jedan je od najboljih šutera u Europi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije