Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA

Partizan i dalje gazi: Barcelona pala u Beogradu

Barcelona Partizan
AFP
04.02.2010.
u 10:19

Košarkaši beogradskog Partizana ostvarili su još jednu senzacionalnu pobjedu. Nakon Panathinaikosa u Ateni, pobijedili su i Barcelonu u Beogradu 67:66 nakon produžetka.

Barcelona je do dolaska u Beograd imala niz od 11 pobjeda u Euroligi, no serija je zaustavljena kod odlične Vujoševićeve momčadi koja je imala snage dobiti nakon produžetaka vjerojatno najjaču momčad Europe.

Partizan je mogao dobiti utakmicu i u regularnom dijelu, budući je tricama Rašića i Robertsa poveo 61:56 minutu i pol prije kraja. No, gosti su izjednačili na 61:61 tricom Slovenca Jake Lakoviča, a isti je igrač, također tricom, pokušao zaključiti ogled, no nije pogodio dvije sekunde prije kraja.

I u produžecima je trajala drama, a Rašić je s dva pogođena slobodna bacanja donio Partizanu 67:66. Zadnji napad je opet imala Barcelona, a pokušaj Petea Mickaela nije prošao kroz mrežicu koša.

Dugo je nakon ogleda trajalo pregledavanje snimke, budući je lopta jednim dijelom dirala mrežicu, ali se i iskoprcala iz obruča. Sudačka trojka na koncu je donijela presudu - pobjedu Partizana.

Olympiacos nije imao problema doći i do druge pobjede u ovoj fazi. Sa 87:69 su na svom parketu pobijedili ruski Himki, a mnogo toga se moglo predvidjeti nakon prvih deset minuta igre i domaćih 22:10.

Hrvatski košarkaš Nikola Vujčić je igrao 16 minuta, te je ubacio 11 poena uz četiri skoka i dvije asistencije. Imao je šut iz igre 5-7 i s linije slobodnih bacanja 1-2. Izraelac Halperin je sa 15 poena bio prvi strijelac "djece Pireja".

Poljski Prokom je iznenadio Unicaju i pobijedio u Malagi sa čak 70:50, što im je drugo slavlje u ovoj fazi natjecanja. Nevjerojatno, ali su natjerali domaćina na samo 17 poena u drugom poluvremenu.

Euroliga, Top 16, 2. kolo:

Skupina E:

Partizan - Barcelona 67:66 (produžetak)

Maroussi - Panathinikaos (četvrtak)

Redoslijed: 1. Partizan 2-0, 2. Barcelona 1-1, 3. Panathinaikos 0-1 (-1), 4. Maroussi 0-1 (-1).

Ključne riječi

Komentara 1

MA
mateja23
16:05 04.02.2010.

Mora da je i Barca pustila Partizanu, kao i Pao.... ? Zar ne VL?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije