Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZOČARANJE

Novosel: Igrači su morali doći na proslavu najvećeg uspjeha

Mirko Novosel
Petar Glebov/PIXSELL
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
21.09.2012.
u 22:25

- Nije to bio uspjeh samo za njih nego za cijelu Hrvatsku i u sportskom i političkom smislu

Lako za to što je izostanak košarkaške momčadi s OI u Barceloni s obilježvanja 20 godina od srebrne medalje izazvao ljutnju i nevjericu organizatora. Neke s romantičnijim pogledom na sport taj je potez isključivo zabolio i razočarao.

Mirko Novosel, svjedok cijele košarkaške ere, tadašnji direktor reprezentacije i koji se, uz Mihovila Nakića i Acu Petrovića, jedini pojavio od pozvanih olimpijskih ''snaga'', za nedolazak momčadi na vlastito slavlje ne može pronaći opravdanje.

- Ne znam što reći, valjda na sve to drugačije gledam. Nije to bio uspjeh samo za njih nego za cijelu Hrvatsku i u sportskom i političkom smislu. Nevjerojatno mi zvuči da je već prošlo 20 godina od utakmice s Dream Teamom i ogromna je to stvar. Stoga su se trebali pojaviti i uveličati proslavu, a ne ju povezivati s tim što im smeta, tko danas radi i tko je onda radio u HKS-u - smatra Novosel.

No, susret s predsjednikom Saveza Dankom Radićem očito je bio prevelik odbijanac za sve srebrne iz Barce. Možda su smatrali dvoličnim doći na domjenak koji je organizirao čovjek protiv kojeg su prije sedam godina zajednički ustali, možda im je bilo nelagodno od same ideje... No, za Novosela je sve to nedopustivo.

- Na drugom mjestu se takve stvari rješavaju. Nikako se najveći uspjeh hrvatske košarke ne smije svoditi na osobnu razinu. Ni ja nisam zadovoljan s puno stvari, no ignoriranje nije način na koje se one rješavaju.

Zadnje što HKS-u zamjera je neodlazak na ljetne OI, niti na kvalifikacije...

- Srce me boli kad vidim da nismo bili u Londonu, a imamo trenera i igrače koji bi se borili za medalju. Nije Rusija ništa bolja od nas, no njihov Savez bolje radi. Naš će morati puno toga mijenjati mislili se približiti nekadašnjim uspjesima.

A što je još rekao Mirko Novosel, pročitajte u subotu u tiskanom izdanju Večernjeg lista!

>>>Debakl! Na proslavi srebra 
iz 1992. godine nijedan igrač!

Komentara 3

Avatar jwayne
jwayne
08:49 22.09.2012.

Radić, Novosel, Vrdoljak ... još da je tamo bio i Bože Miličević .. prekrasno, tko nebi poželio tamo biti. Bravo košarkaši :)

ZM
zmaj5
10:27 22.09.2012.

Novoselu, to su igrači koji imaju karakter. Zato i jesu ono što su bili.Zna se ko danas vlada košarkom. Nisi niti ti svetac, samo se Mirkec sjeti Dinamovih sjedalica na Maksimiru

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
11:29 22.09.2012.

Umjesto čuđenja zašto košarkaši s pravom nisu došli na proslavu, bilo bi bolje da se zamisli na njihovim razlozima i pokuša nešto učiniti na rješenjima. Za vraćanje hrvatske košarke na svjetsku pozornicu nužno je rušenje Radića i bande oko njega. Žalosno da Novosel to ne shvaća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije