Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROBASKET: MAKEDONIJA- HRVATSKA 78:76

Bogdanović promašio tricu za pobjedu, Makedonija nas šokirala

Markota Vranković Bogdanović
Sanjin Strukić/PIXSELL
01.09.2011.
u 21:49

Osim važnih bodova Vrankovićeva momčad vjerojatno je ostala bez Marka Tomasa.

U drugom nastupu na Eurobasketu Hrvatska je ostala bez važnih bodova, ali i bez vrlo važnog igrača. U 34. minuti izgubljenog dvoboja s Makedoncima ozlijedio se Marko Tomas (zadnja loža) koji nam je kazao da je vrlo vjerojatno izgubljen za ostatak prvenstva.

Šutem za tricu u posljednoj sekundi Bogdanović nije uspio popraviti ono što nije valjalo veći dio susreta. Makedonci su slavili prvu pobjedu nad Hrvatima (78:76) zahvaljujući i dvojici sjajnih razigravača McCalebbu (19 koševa) i Ilijevskom (18). Nakon što su u 22. minuti poveli sa "plus 12" (49:37) naši su to vrlo brzo uprskali sa pet izgubljenih lopti i pet promašaja pa su se suparnici oporavili.

Kod 65:65 hrvatski izbornik Josip Vranković odlučio je spustiti četvorku. Umjesto stožernog centra Tomića u igru ulazi Bogdanović i postaje lažna četvorka. Nekoliko akcija kasnije Bogdanović čini pregrub prekršaj na Čekovskom za što mu suci sude nesportsku. U prvom sljedećem hrvatskom napadu Tomas kreće u prodor pored istog tog Čekovskog i pada. Naš najbolji obrambeni igrač ostaje ležati s grčem na licu. Nakon što je uspio ustati skakućući izlazi s terena, bijesno baca led, traži zavoj. Nakon što se smirio, preostalih šest minuta odgledao je iz prvog reda tribina i svjedočio nizu pogrešaka svojih sugrača. Upravo pred njim Draper je krenuo u prodor i dodao loptu u aut umjesto Popoviću. Bilo je to kod 76:76, pola minute prije kraja susreta.

Osim za pogreškom inače solidnog Amerikanca, izbornik Vranković žalio je i za nizom drugih:

- U završnici smo napravili niz pogrešaka. Popović je napravio prekršaj u bonusu, a Bogdanović nesportsku, posljednje tri minute dozvolili smo tri napadačka skoka, a McCalebb je Žorićevu osvojenu loptu pretvorio u mrtvu. Nisam zadovoljan niti kriterijem suđenja, oštećeni smo.

Košarkaški poklonici pitaju se jei i Vranković griješio, posebice kada je posljednjih sedam minuta našeg prvog centra Tomića držao na klupi?

- Prije Eurobasketa Tomić je propustio niz treninga zbog ozljede lista pa sam morao dozirati njegovu minutažu, a i Žorić je bolji u preuzimanju McCalebba - objasnio je Joke.

Nakon pobjede Makedonaca za koju su i sami priznali (Ilijevski) da ju nisu očekivali, kapetan hrvatske momčadi Marko Popović bio je vidno uzdrman:

- Žao mi je što mi je Markota u tom zadnjem napadu dao loptu malo u stranu pa nisam ja mogao šutirati tricu nego sam morao proslijediti Bojanu. Imao je solidnu situaciju, no takvi šutevi jednom uđu, drugi put ne. Nažalost, nismo se riješli grča iz prve utakmice s Fincima, a ovo za ozbiljnu košarku nije dovoljno. Sve kreće od pristupa i želje, ako toga nema onda ti nikakva taktika ne pomaže - kazao je Pop dodavši da je od samog poraza teže prihvatiti činjenicu da je momčad ostala bez Tomasa.

Slijedi dan odmora pa dvoboj s Crnom Gorom.

Komentara 79

MI
miran
08:06 02.09.2011.

\"Makedonija nas šokirala\" ...... NE, nije nas sokirala .... samo nas je prizemljila. Mnogo smo bezosnovano podigli glavu.

DU
Deleted user
22:08 01.09.2011.

Nista od medalje i nista od OI. MA sto je to cudno kada nije bilo medalje od DAVNE 1995 godine. Dosta prodavanja magle i nade. Sram vas bilo.

OB
-obrisani-
21:58 01.09.2011.

Bravo Makedonija...Mi u Sloveniji sakamo da gledamo kada vi pobjeđujete uz Boga i domoljublje naše susjede koji nedaju ni milimetra...Čestitke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije