Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cibosi izgubili od partizana sa završnom sirenom

Ekstaza, Kecman pa očaj

Cibona Partizan
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/10
26.04.2010.
u 01:33

Tomas i Gordon izveli su veliku predstavu. Postigli su po 31 koš, čak 62 od ukupno 74 Cibonina. No, gdje su bili ostali vukovi?

Igrači Cibone skupo su platili lekciju o tome da se košarkaška utakmica igra punih 40 minuta, a ne 39 minuta, 59 sekundi i četiri desetinke. A baš su u tom trenutku Zagrepčani, nakon Bogdanovićeve trice za 74:72, počeli preuranjeno slaviti pobjedu nad Partizanom.

Cibosi su tako silno željeli tu pobjedu da se nisu mogli otrhvati ushitu. I dok su oni tako slavili pobjedu u nezavršenoj utakmici, Kecman je iz očaja, sa 18 metara, bacio loptu i pogodio tricu za četvrti uzastopni naslov prvaka regionalne lige crno-bijelih (75:74).

Smijao sam se od jada

Mnogi su nakon utakmice ustvrdili da u takvoj situaciji nitko u Zadru ili Beogradu ne bi ni dobio tih šest desetinki. Vrijeme bi iscurilo, a da se gosti ne bi ni snašli. No, cibosi sad nemaju pravo okrivljavati zapisnički stol jer su za konačni ishod najviše sami krivi.

– Nismo smjeli slaviti dok sve nije gotovo. Kad sam vidio taj koš smijao sam se od jada – rekao je Gordon.

– Posljedica je to i naše neozbiljnosti. U terenu je bilo 20 ljudi i utakmica je završila na potpuno neregularan način – ustvrdio je Tomas, kojemu za utjehu ostaje nagrada za najboljeg igrača NLB-lige.

Jamont Gordon i Marko Tomas odigrali su velike partije. Tomas je u posljednjoj sekundi produžetka pucao tricu za pobjedu, ali nije uspio. Gordon je pak tako hrabro ulazio u reket da je Partizanov trener Vujošević ustvrdio da se penjao po njegovim centrima.

Tomas i Gordon postigli su po 31 koš, čak 62 od Cibonina 74 koša. Na poluvremenu su njih dvojica ubacila 29 od Cibonina 31 koša, i da su imali samo još jednog raspoloženog suigrača sinoć bi se u Areni slavilo. Nažalost, nitko od ostalih cibosa statistički nije zaslužio prolaznu. Nije to niti Bogdanović (trica 1-7), kojemu je ulogu junaka završnice oteo Kecman, tek četvrti igrač Partizana po učinku. Beograđane je predvodio američki krilni centar Roberts (13 koševa, 14 skokova), koji je prošlo ljeto za 350.000 eura nuđen Ciboni, ali nisu imali novca.

Srbima sedmi naslov

Nije nam lako ustvrditi da je NLB liga natjecanje u kojem igraju slovenski, hrvatski, srpski i hrvatski klubovi i u kojem pobjeđuju Srbi. Posljednje četiri sezone Partizan.

Hrvatski košarkaši su, pak, još jednom potvrdili da su rođeni za tragedije. Sinoć smo opet odvrtjeli film Đorđevićeve trice za pobjedu SR Jugoslavije. Sjetili smo se i poraza od Turske na EP-u 2001. (nakon +19), poraza od Španjolske u Beogradu 2005., i da ne nabrajamo dalje, jer tome kao da nema kraja.

Komentara 12

NI
Nikolanikola
14:31 26.04.2010.

Sta je bre hrvati ima li ste pomoc sudija prednost domaceg terena i ne mozete nam nista!Partizan sampion i vise nego zasluzeno i drzite nam fige na fajnal foru!hehehe

LI
linder
15:48 26.04.2010.

ja mislim da vi imate kompleks, inace nebi pisao ovdije vi ste JADNICI to znaju svi.

MT
marko tuna
14:01 26.04.2010.

Žao mi vas je hrvati, srpski kompleks nikada nećete izlečiti. Skandiranje publike ( ubi Srbina), na kraju zaslužen KRAJ! Nekad smo imali Saleta Đorđevića, sad Kecmana... Uvek ćete nam gledati u leđa, bežati sa postolja kad primamo zlatnu medalju (EP u Atini...) JADNICI!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije