Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brončani otisak tenisica

Dražen Petrović će i u Puli dobiti spomenik

Biserka Petrović
VL
20.05.2010.
u 11:03

Otisci u bronci bit će postavljeni na istarski kamen na kojem će biti ispisana posveta iznimnom sportašu.

Grad Pula, točnije gradska četvrt Stoja, potkraj svibnja postat će, uz nekoliko gradova u Hrvatskoj i svijetu, jedan od onih koji će se moći pohvaliti spomenikom košarkaškoj legendi Draženu Petroviću.

Ostvarena želja

Naime, pulski pročelnik za društvene djelatnosti Erik Lukšić i akademski kipar Eros Čakić potkraj svibnja postavit će na košarkaškom igralištu Stoji gdje je prije gotovo 30 godina najpoznatiji hrvatski košarkaš odigrao utakmicu u povodu odlaska jednog od članova Stoje u vojsku, brončane otiske Draženovih "toptenki", broj 45. Za nepuna dva tjedna ispred klupe zablistat će otisci u bronci koji će biti postavljeni na istarski kamen.

– Svima nama koji smo 7. srpnja 1983. imali sreću vidjeti Dražena Petrovića, koji je tada bio u pulskom garnizonu, kako igra na igralištu Stoje, već odavno je želja podizanje spomenika – objasnio je Lukšić.

Zadovoljna i majka

– Poput ulice slavnih u Los Angelesu, postavit ćemo otiske odlivene u bronci na jedan kvadrat istarskoga kamena na kojemu će biti tekst s posvetom čovjeku koji je i u Puli ostavio trag svojim sportskim djelovanjem – svoj je rad objasnio Čakić.

Draženova majka Biserka Petrović pristala je na suradnju te će prisustvovati otvorenju spomenika predviđenom za 30. svibnja.

– Drago mi je da će Draženu i u Puli podignuti spomenik. To potvrđuje da je bio velik čovjek – rekla je Biserka Petrović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije