Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo pojačanje

Delaš: U Cibonu zbog Eurolige, Radoševića i Zubčića

'sport - 15.07.2009. Split, Hrvatska - press konferencija kosarkaskog kluba split na slici mario delas Photo: Leonard Nincevic - Vecernji list'
'Leonard Nincevic - Vecernji list'
07.08.2010.
u 19:10

Kao igrač Žalgirisa uvjerio sam se da je Litva jedna od rijetkih zemalja u kojoj je košarka doista popularnija od nogometa

Čudni su putovi Božji. Premda je prošlo ljeto, nakon što je izabran za najboljeg mladog košarkaša svijeta, Splićanin Mario Delaš kazao da se ne vidi u Ciboni, sljedeću sezonu igrat će upravo u tom klubu.

– Tada sam, još vruće glave, rekao nešto nepromišljeno. Uostalom, nisam ni prvi niti posljednji sportaš koji je iz Splita preselio u Zagreb. Okolnosti u mojoj karijeri dovele su me u situaciju da je Cibona ovog ljeta za mene najbolji izbor. Moj klub Žalgiris odlučio me posuditi na jednu sezonu, a ja sam između Ventspilsa i Zadra, netko je spomenuo i Olimpiju, izabrao Cibonu.

U vaganju, kaže, presudila su dva elementa.

– Dosta sam razmišljao, vagao na sve strane, no prevagnula je Euroliga koju Cibona igra. A mojoj odluci pridonijelo je i to što sam u reprezentaciji već godinama suigrač s Radoševićem i Zubčićem, ali i da sam igrao i s Bogdanovićem te Vragovićem. Dakako, pri donošenju odluke bio je važan i razgovor s trenerom Radulovićem koji mi je objasnio moju ulogu. Ima nas pet centara, a ja vjerujem da ću se izboriti za dobru minutažu.

Delaš s Žalgirisom ima ugovor na još tri sezone.

- Upravo kroz igranje u Ciboni želim pokazati Žalgirisu da mogu igrati na traženoj razini i da me vrate nazad. U Litvi je doista lijepo biti košarkašem, to je možda i jedina zemlja u Europi u kojoj je košarka popularnija od nogometa. Pa na finalu Europskog prvenstva do 18 godina u dvorani je bilo 13.000 gledatelja.

Mario kaže da je koincidencija baš to što je pojačao klub koji se nalazi u istoj skupini u kojoj je i najveći Žalgirisov litavski rival Lietuvos Rytas.

- To je doista rivalitet poput Dinamova i Hajdukova. Što se pak tiče Cibonine euroligaške skupine ona je doista jaka, no nitko nije pobijedio prije nego što je završila utakmica. A Cibona je sastav s puno mjesta na napredak.

Kaže da je gledao pobjedu seniorske reprezentacije nad Talijanima i da mu se svidjela nacionalna vrsta. Od nje su ga udaljile ozljede leđa i upala Ahilove tetive koje je osjetio nakon svršetka Europskog prvenstva mladih reprezentacija u Zadru.

- Žao mi je jer tko zna kad će mi se pružiti nova prilika da zaigram na seniorskom Svjetskom prvenstvu. Razgovarao sam o svemu s izbornikom i to smo riješili, no o tome ne mogu javno govoriti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije