Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ TRAKAVICE

Darija Šarića Ciboni omogućio specijalac Klemm

Dario Šarić (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/8
28.11.2012.
u 12:33

- Dario je najveći kapitalac kojeg smo u ove dvije godine doveli. Lako je uhvatiti srdelu, treba uhvatiti zubatca - slikovito će sportski direktor Cibone Nikša Prkačin

Od srijede, od 14.45 minuta, Dario Šarić je igrač košarkaškog kluba Cibona. Samo 15-ak minuta prije početka press konferencije Dario je stavio svoj potpis na četverogodišnji ugovor i tako okončao najmukotrpniju epizodu svoje tako obećavajuće karijere.

- Hvala ljudima iz Cibone što su ustrajali, možda bi netko na njihovu mjestu odustao. Na koncu smo sapunice, svi zadovoljni i sretni. Ispunila se moja želja, ja sam Šibenčanin, a mi smo vam naklonjeni Ciboni.

Ta naklonost traje još od vremena dolaska Dražena Petrovića u Cibonu što se dogodilo prije 28 godina. A od tada, niti jedan dolazak u ovaj nekad veliki europski klub nije bio popraćen takvim publicitetom kao Šarićev dolazak. A da bi se to dogodilo omogućio je Josim Klemm, vlasnik Klemm Securityja, koji se ponudio Ciboni da plati odštetu Zagrebu od 550.000 eura. Sam Klemm, inače predsjednik Udruge specijalne policije, o svojim motivima kazao je:

- Ne bavim se menadžerskim poslovima niti mi je u ovom slučaju interes zarada. Htio sam pomoći Ciboni i ponajprije Šariću da ostvari svoje snove. A s Cibonom imam partnerski odnos koji ne smije ići na štetu mladog Darija.

Što taj partnerski odnos konkretno znači pojasnio je direktor Cibone Zdenko Antunović kazavši da će Cibona Klemmu sve to vratiti od novca kojeg će dobiti kada Šarić bude odlazio u neki euroligaški klub ili NBA. Teoretski, to može biti već sljedeće ljeto, no Dario kaže:

- Vjerujem da ću se u Ciboni zadržati dvije-tri sezone. Ne vjerujem da ću ići već nakon ove sezone.

Sportski direktor Nikša Prkačin spreman je i na to:

- Ako Dario dobije prognozu da će biti vrlo visoki pick na sljedećem NBA draftu nećemo mu kvariti snove.

Prkačin kaže da nije htio voditi pregovore s kandidatima za novog trenera sve dok Dario ne potpiše i da bi mu sada trebalo biti lakše. Prka nije spomenuo niti jedno ime a za košarkaške krugove koji spominju imena Dražena Brajkovića i Zmage Sagadina rekao je da samo nagađaju. Za rivale u utrci za Darija Šarića Prka je pak kazao:

- Najveća opasnost su nam bili Jolly i Fenerbahce. Cedevitu nisam doživio kao ozbiljnog suparnika u ovome.

Dario je taj koji je u utorak odlučio presjeći priču oko Cedevite:

- Cedevita se javila ne minutu prije 12 nego 12 i minutu. Sportski direktor Mamić je bio korektan, trudio se, no očito ga drugi u tome nisu pratili. A Cibona je cijelo vrijeme imala plan za mene. Presudile su izlazne klauzule, to je bilo najvažnije. Novci koje bih ja dobio nisu bili presudni. Bolje manje novca meni sada, a bolji izlazi za NBA ili neke velike euroligaške klubove.

Ono što sada slijedi jest da će Klemm Security uplatiti 550.000 eura na račun Hrvatskog košarkaškog saveza. Klemm je obećao da će to učiniti u roku kako bi Dario već u nedjelju zaigrao u Ljubljani protiv Olimpije.

- Ovo je povijesni dan za Cibonu. Zapravo, povijest se ponavlja, nakon Šibenčanina Dražena imamo Šibenčanina Darija. Ne stavljamo mu nikakav teret, no ja sam uvjeren da će Dario biti zamašnjak nove Cibone.

>> Konačno je gotovo: Dario Šarić odlučio se za Cibonu!

Ključne riječi

Komentara 8

GU
Gustavo
16:44 28.11.2012.

Klemm security, banana država to smo mi.

JA
JackRussell
16:59 28.11.2012.

Bitno da ste se vi novinari već posrali po Zdravku Mamiću da je on platio odštetu Zagrebu. Sramite se! I onda se pitate kako vam nogometaši ne mogu smislit.

DA
dadekzg
15:03 28.11.2012.

kad već neće repeša,volio bi spahiju vidjeti,još više perasa ali čisto sumnjam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije