Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA

Ciboni "iscurila" posljednja lopta protiv Caje Laboral

Cibona Caja
Foto: Pixsell
1/5
04.02.2010.
u 20:20

Košarkaši Cibone u Zagrebu su izgubili u vrlo neizvjesnoj završnici od Caja Laborala sa 75:78 i nakon drugog su kola skupine H u Euroligi na omjeru 0-2.

 

Vukovi nisu uspjeli iskoristiti lijepu priliku da pobijede ranjena diva i steknu kapital koji bi ih održao u utrci za četvrtfinale Eurolige. Cibona je imala napad za pobjedu, no slavili su gosti iz Vitorije (78:75).

Nakon nes(p)retna poraza mladi Leon Radošević izašao je iz svlačionice s kapuljačom nabijenom preko glave. Pripala mu je uloga tragičara, a tako se silno borio. Kod 75:76 promašio je zicer za pobjedu koja bi odjeknula Euroligom.

Trener branio tragičara

No, taj isti Radošević petnaestak sekundi prije toga bacio se za loptom i za svoju momčad izborio posljednji napad. Krenuo je Tomas na ulaz, potom je dodao Radoševiću, a on je promašio. Pokušao je Tomas iz odbojke, potom i Gordon, ali lopta nije ušla u koš.

– Lopta je bila četiri sekunde na obruču i ništa – proklinjao je Tomas lošu sreću.

Još više je sebi predbacivao nesretni Radošević:

– Da sada taj šut izvodim tisuću puta, ne bih promašio. Mogao sam zakucati, a nisam. Ne znam zašto.

Pokušali smo ga utješiti riječima zaštitnički raspoloženog Perasovića:

– Ako je netko sa svojom energijom imao pravo promašiti tu loptu, onda je to svakako Radošević.

– Logično je da me trener neće kritizirati, no svi smo vidjeli da sam bio sam – neutješan je bio Leon.

Vuka kude, a on ozlijeđen

Cibosi mogu žaliti i za “plus 17” iz 14. minute (33:16) i što nisu iskoristili neigranje centara Baraća i Splittera bez kojih su gosti u prvom dijelu bili izgubljeni. Po običaju, u Zagrebu se opet naigrao Izraelac Eliyahu (22 koša, 9 skokova).

– Onaj prekršaj Andrića u napadu 26 sekundi prije kraja nije bio. Stao je na nogu suparniku i pao, a Caji Laboral udijeljena je lopta za pobjedu – negodovao je Tomas.

Pogrešne odluke bile su i neke obrambene reakcije cibosa, ali i reakcija publike koja je kapetana Vukušića željela na klupi zaboravljajući da čovjek igra s leđima zrelim za novu operaciju. 

Cibona: Vrbanc, Gordon 19 (6-3), Bogdanović 3 (1-1), Brnas, Troha, Radošević 5 (2-1), Vukušić 3, Andrić 13, Bagarić, Zubčić 2 (2-0), Udrih 8, Tomas 22 (6-6)

Trener: Velimir Perasović

Caja: Ribas 3, Dean, Uriarte, Singletary, Huertas 6 (2-2), Eliyahu 22 (4-2), Teletović 16 (5-3), San Emeterio 4 (2-2), English 17 (4-3), Oleson, Herrmann 10

Trener: Duško Ivanović

Ključne riječi

Komentara 8

ST
stevemcqueen
01:09 05.02.2010.

ovi stvarno nisu zasluzili pobijediti.nevjerojatno je da nije bilo malo srece na kraju.tu se cak nije ni radilo o neiskustvu.al, nema veze vratit ce im se negdje.svejedno samo pohvale na vrlo mladu ekipu sa jako dobrim trenerom ciji se radi itekako vidi(andrić,tomas, radosevic,)

GA
GAGULA
00:29 05.02.2010.

steta,bas steta.mogla je NLB u potpunosti da tuce ACB ligu (pobedili zvezda i partizan).

DU
Deleted user
21:43 04.02.2010.

Svi u skolu kosarke u Beograd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije