Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cedevita - cibona

Repeša: Ovo mi je najdraži naslov, no sad sam ipak bliže odlasku

Cibona slavlje
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/21
05.06.2012.
u 22:08

Cibona je u četvrtoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske pobijedila Cedevitu 77:64 u gostima i s ukupno 3:1 u seriji osvojila naslov prvaka.

Košarkaši Cibone intenzitetom su svoje igre ugušili Cedevitin tračak nade i osvojili 17. naslov prvaka Hrvatske. Premda se igralo u Cedevitinoj dvorani, cibosi su domaćina igrački nadjačali u mjeri u kojoj su i njihovi navijači nadglasali suparničke.

Da pete utakmice biti neće moglo se naslutiti u 25. i 26. minuti kada su El Amin i Rozić za 52:39 tricama razbili suparničku zonsku obranu 3-2 koja je cedevitašima omogučila još jednu priliku da ostanu u finalnoj seriji. Da će pehar za prvaka Hrvatske u ruke vukova već sinoć postalo je sasvim jasno već u 27. minuti. Petrović je napravio nepotreban prekršaj na devet metara na Kusu, a Bilan je nakon prekršaja zaradio i tehničku pa su gosti dobili osam bacanja u nizu. Sve su ih realizirali i to im je donijelo vodstvo od "plus 19" (60:41).

Draper je tek u 30. minuti upisao svoj prvi ubačaj iz igre. Amerikanac s hrvatskom putovnicom ostao je veliki dužnik svojim poslodavcima koji su ga očito trebali prodati još prošlo ljeto i na njemu još i zaraditi. Jedini cedevitaši dorasli gostima sinoć su bili Owens (14 koševa) i Bagarić (9 koševa) no to je bilo premalo.

- Nismo bili spremni na ritam kakav je Cibona nametnula - priznao je Cedevitin strateg Dražen Anzulović i dodao:

- Cibona je zasluženo dobila, imala je više eneregije i veću koncentraciju, a mi smo napravili previše jednostavnih grešaka, što je posljedica nervoze i to je odličilo. Nismo imali dovoljno kvalitetnu igru da se vratimo budući je Cibona cijelo vrijeme vodila. Bez obzira, sezona je cijela bila uspješna, ponosan sam na svoje igrače, a u finalu smo ipak izgubili od boljeg. Ostaje nam priprema za sljedeću sezonu, za Euroligu. Nadam se da ćemo imati pameti posložiti konkurentnu momčad za Euroligu.

Njemu je nemoć njegove momčadi u finalnoj seriji vjerojatno zaljuljala trenersku stolicu, no o tome razočarani Cedevitin predsjednik Mladen Veber sinoć nije htio govoriti. No, zato je priznao da je razočaran Draperovim igrama i da ishod završnice domaćeg prvenstva smatra podbačajem.

- Draper nas razočarava svojim igrama već duže vrijeme. Ovakav kraj nije u skladu s našim ambicijama, ostaje nam nakon svega malo gorkog okusa no neka nam to bude podstrek da stvorimo novi poredak u hrvatskoj košarci. Promjene su uvijek nužne. Trener ima ugovor i sljedeće sezone, razgovarat ćemo.

Za to vrijeme Cibonini čelnici su likovali. Najemotivniji je bio direktor Zdenko Antunović, koji je pustio i suzu radosnicu.

- Čak je bilo slađe ovdje proslaviti naslov nego u našoj dvorani, a bez ovih naših divnih navijača, koji će sada dobiti i svoju prostoriju, ovo ne bi bilo moguće. I večeras smo rezervirali restauraciju za pobjedničko slavlje i ovaj puta ga ne moramo otkazivati.

Kapetan Marin Rozić ovaj je naslov posvetio svojoj bolesnoj tetki Blagici.

- Osam godina sam ovo čekao da ja budem prvi koji će podignuti pehar i doista je to bio poseban osjećaj.

Junaci sinoćnje pobjede bili su Kus (18 koševa), Suton (13 koševa, 9 skokova) i El-Amin (16) koji je kazao.

- Ovo mi je četvrti naslov u karijeri, ali i najdraži jer na početku sezone nisam znao niti gdje ću niti da li ću više uopće igrati košarku. Cibona me zadržala i nakon što sam igrao loše i zato bih htio ostati.

Pitanje večeri bilo je želi li ostati i Jasmin Repeša kojem su navijači opet skandirali da ostane, a on im je poslao pusu. Izljubio je Jasko i sve svoje igrače, članove uprave, pa i novinare. Što ti poljubci znače mogli bismo saznati već danas kada bi predsjednik Unicaje mogao objaviti da je Jasko njihov novi trener. Barem tako najavljuju španjolski novinari.

- S Cibonom mi je ovo četvrti naslov, ujedno i najdraži. Bliže sam odlasku nego ostanku, no nisam još ništa potpisao. Ganulo me to skandiranje publike i ako odem ostatu ću u odgovornoj ulozi, a ne tek tako

Netko je priupitao znači li to da će predložiti novog trenera.

- Mislim da na to sada imam pravo - kazao je Repeša koji se noćas proveselio sa svojim igračima u restauraciji Black Rock, uz tamburaše.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 12

NY
nybomber
22:17 05.06.2012.

Čestitke, velike čestitke! Šteta što je ovo Repeša preuzeo malo prekasno u sezoni. Nebi ovi drugi papci išli u Euroligu... Šteta što nebu ostal... Bilo bi super da takav trener može ostati jedan tro ili četverogodišnji ciklus.

ZA
zaja1
22:53 05.06.2012.

anzuloviću, ajde daj ostavku i budi prvo pojačanje za cedevitu u idućoj sezoni

JA
jako77
07:17 06.06.2012.

a koji mu je sad to emil (dopunska škola) - Bože, kak sam ja ne-pismen, pa nemam blage veze... to neki iz napada / obrane ce-de-vite ma koja crna cedevita... cibosi su uvijek bili naša 'dobra hrana'! - čestitke cibosima! samo naprijed!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije