Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR poveo 2-0

Perasović: Šanse su nam male, ali nećemo se predati

Marko Car
Filip Brala/Pixsell
01.06.2010.
u 20:00

Zadar je poveo sa 2-0 u seriji i ostvario veliku psihološku prednost uoči trećeg susreta koji se igra u subotu u Zagrebu.

- Ni u jednoj utakmici ove sezone nije nam se dogodio tako nizak postotak šuta kao u prvom poluvremenu. Poslije smo se vratili, no protiv Zadra se ne može samo s Gordonom i Tomasom.

Ovim je rečenicama trener Cibone Velimir Perasović najbolje opisao što se događalo u drugoj utakmici finalne serije za naslov košarkaškog prvaka Hrvatske u kojoj je Zadar pobjedom 77:72 i došao do vodstva 2-0 i nadomak titule.

Cibona je očito pod dojmom poraza u Zagrebu, ali i fanatične podrške oko 8000 zadarskih navijača naime doslovno pukla u prvom poluvremenu.

- Mislim da se Cibona prepala atmosfere - rekao je zadarski krilni centar Vladimer Boisa.

Naime, Cibona je u prvom dijelu samo pet puta pogodila iz igre zbog čega su i završili na minus 14. Ipak one man show Gordona na početku drugog poluvremena, a kasnije i buđenje Tomasa uz jaču obranu Cibonu je doveo i do plus četiri u 36.minuti, ali i ne do pobjede.

- Na kraju smo se ipak koncentirali i zatvorili Ciboni reket da im otežamo lake poene i zasluženo pobijedili - rekao je uz Tomu Ružića(22) najveći junak druge zadarske pobjede u finalnoj seriji, Rok Stipčević koji je tricom i bacanjima Zadranima vratio prednost za pobjedu.

I Velimir Perasović i trener Zadrana Danijel Jusup imali su svoje viđenje završnice. I dok je Perasović hvaleći Gordonov učinak od 25 koševa u drugom poluvremenu istom igraču spustio nerezonska dva posljednja šuta, Danijel Jusup se pak žalio na izgubljene lopte.

- Mi smo izgubljenim loptama pripomogli neizvjesnoj završnici, no posebno me raduje što smo se na minus četiri digli i pobijedili uz veliku podršku publike. U Zagrebu nismo favoriti iako vodimo 2-0, no idemo tamo s puno želje - rekao je Danijel Jusup.

- Naše šanse su sada male, ali se nećemo predati - zaključio je Velimir Perasović.

Ključne riječi

Komentara 6

KB
kiki_b.b.b.
23:16 01.06.2010.

Cibona će osvojiti HR prvenstvo 3-2 u pobijedama to je sve dogovoreno kad je Zadar bio bolji od Cibone NIKAD.

ŠB
Široki Brijeg
00:12 02.06.2010.

hahah kiki jesi glup. Da je zadru cibonin budžet igrali bi NBA ligu

KB
kiki_b.b.b.
00:24 02.06.2010.

HALO ti široki vi se hercegovci držite što dalje Hrvatske glup si ti kad napišeš komentar da Zadar ima toliki buđet kao Cibona igrali bi NBA oni to nemogu ni dosanjati i glupsone nemaš pojma koliko Cibona ima buđet i kakve to veze ima ne igraju košarku tko ima veči buđet nego tko ima bolje igrače...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije