Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije Eurolige

Cibona u 1. kolu pobijedila Cholet sa 77:70

cibona
29.09.2011.
u 18:49

Košarkaši Cibone prošli su prvu prepreku u kvalifikacijama za Euroligu u Vilniusu. Uz sjajnu obranu u posljednjoj četvrtini vukovi su eliminirali francuski Cholet (77:70).

Košarkaši Cibone prošli su prvu prepreku na kvalifikacijskom turniru za Euroligu u Vilniusu. Uz odličnu obranu u posljednjoj četvrtini, vukovi su eliminirali Cholet (77:70), isti onaj klub od kojeg su prošle sezone dvaput izgubili. Doduše, malo je tu bilo igrača od lani.

 

- Cibona je bila puno bolje pripremljena od nas. Mi smo imali puno izmjena u momčadi i nismo bili momčad - priznao je Erman Kunter, Turčin na čelu francuskog kluba.

 

Cibonin trener Vranković nadmudrio ga je s postavom s lažnom četvorkom (Rozić, Rudež), s pokretljivijom i agresivnijom petorkom od prethodne. Tada je igru organizirao Barbour, jedini koji je probijao prvu crtu obrane, a zabijao centar Suton. Vrlo važnu ulogu (defenzivnu) odigrao je nominalno 11. igrač momčadi krilo Marčinković, baš kao i agresivni branič Kovačević. Njih dvojica te iskusni Barbour i hrabri Harper bili su u stanju igrati agresivno. Chase to nije mogao pa se u prvom dijelu raspucao Battle (15 koševa, ukupno 23). Koševe za Zagrepčane postigli su Barbour 16, Harper 13, Rudež 11, Chase 10, Suton 8, Rozić 6, Žižić 5, Kovačević 4, Lalić 2, Marčinković 2...

U 2. kolu u subotu Cibona će igrati s domaćinom L. Rytasom koji je razbio Budućnost (83:64).

Komentara 5

JO
jolly
19:29 29.09.2011.

Atletski nikad jača, igrački nikad slabija. Biti će zanimljivo vidjeti u kojem smjeru će se sezona odvijati.

XY
xyxyxy
20:13 29.09.2011.

Nisu Amerikanci loši, moglo bi biti nešto od tih pojačanja...

JA
JackRussell
20:18 29.09.2011.

Jako mi se svidio Harper, mekane ruke, fino može pogoditi tricu. Opći dojam je promjenjiv, vidi se da Cibona još nije uigrana, ali doći će i to. U Eurokupu bi mogli biti dobri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije