Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbacili Split i Zadar

Cedevita i Zagreb u finalu kupa

Košarka Kup (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/17
15.02.2012.
u 21:30

U finalu Ćosićeva kupa (četvrtak, 20 sati) u Trnskom igrat će Zagreb i Cedevita. I dok su cedevitaši otpor Splita slomili rano (102:74), domaćini turnira protiv Zadrana su se kupali u hladnom znoju sve do završne sirene (76:72).

Premda bez Vrbanca i Batura, borbeni Zadrani su na veliki odmor otišli sa prednošću od 14 koševa.

- Ključ je bio naše loše otvaranje treće četvrtine i one dvije trice Mašića koje smo tada primili - kazao je Zagrepčanin u dresu Zadrana Karlo Vragović (14 koševa).

Najbolji u njihovu sastavu bio je 200 cm visoki centar Ive Ivanov (23 koša) dok su mrave, u nedostatku kolektivne igre, spašavali jaki individualci. U prvoj poluvremenu povukao je Kasun (17 koševa), za priključak su najzaslužniji Mašić (13) i May (19 koševa), a u penal završnici pribran je bio iskusni Mulaomerović (osam koševa u četiri minute).

Senzaciju je spriječio Rančić sa tricom i bacanjima.

Amerikanac May će igrati još večeras i već u petak će biti igrač talijanskog Montegranara. To neće usrećiti cedevitaše za koje Zagrebov trener Androić kaže da su blagi favoriti, ali da se na njih ne bi kladio.

- Cedevita ima više sati za oporavak, a i mi smo se u polufinalu više potrošili - kazao je Rančić kojem je replicirao njegov trener:

- To su izgovori. Tko ne može u dva dana igrati dvije jake utakmice tome je bolje da se ne bavi košarkom.

Pobjednik će postati slavljenik po prvi (Cedevita) ili čevrti put (Zagreb).

- Protiv Splita smo profesionalno odradili posao i sada smo na korak toliko željenom trofeju - izjavio je Cedevitin kapetan Baždarić.

Kod Cedevite prednjačili su Bilan (16), Draper (15), Baždarić (15) i Smodiš (14), a kod Splita Sobin (23).

Komentara 1

JO
jolly
08:06 16.02.2012.

Bilo je lijepo vidjeti kako se u Splitu i Zadru dobro radi s mladim igračima. Centri znaju igrati leđima prema košu, a bekovi znaju asistirati. Nadam se, kako se to neće poremetiti, nepotrebnim dovođenjem amerikanaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije