Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA DOIGRAVANJE

Boston i Philadelphia izborili polufinale, Lakersi igraju sedmu

Kobe Bryant
AFP
11.05.2012.
u 12:06

Bryant je za Lakerse u porazu ubacio \'\'samo\'\' 31 koš i nakon pola sata odustao od igre zbog problema sa želucem

Košarkaši Philadelphije prošli su prvi krug NBA doigravanja pobijedivši u seriji Chicago sa 4-2. Sinoć su na domaćem parketu bikove pobijedili s košem razlike (79:78) i plasirali se u polufinale i to s uspješno izvedena dva slobodna bacanja Iguodale dvije sekunde prije kraja! Tragičar Bullsa postao je Turčin Asik koji je netom prije promašio pogoditi za dva dok je njegova momčad vodila 78:77.

Kod domaćina je najučinkovitiji bio Iguodala sa 20 koševa i sedam asistencija, dok su po 14 koševa dodali Williams i Holiday. Chicagu, koji je igrao bez Derricka Rosea i Joakima Noaha, najbolji su bili Deng i Hamilton sa po 19 koševa.

U polufinalu Istočne konferencije 76-ersi igrat će protiv Bostona koji je pobijedio Atlantu 83:80 i također zaključio seriju sa 4-2 omjerom. Najbolji među Celticsima bio je Garnett sa 28 koševa i 14 skokova te ih pogurao u peto uzastopno polufinale Istoka.

U utakmici Zapadne konferencije Denver Nuggetsi izjednačili su protiv LA Lakersa na 3-3 u seriji domaćom pobjedom 113:96. Lakersi su odigrali sa ''oslabljenim'' Kobeom Bryantom kojeg već nekoliko dana muči želučana viroza i koji je dan proveo na infuziji, no svejedno je za više od pola sata igre ubacio 31 koš i četiri asistencije. Među Nuggetsima je briljirao Ty Lawson koji je gađao 5-6 za tri koša te 8-12 za dva i skupio ukupno 32.

Sedma, utakmica odluke igra se u subotu u Staples Centru.

NBA doigravanje, 1. krug, 6. utakmice:

Istočna konferencija
Philadelphia – Chicago 79:78 (Iguodala 20k, 7a/Deng 19k, 17s)

Philadelphia dobila seriju 4-2

Boston – Atlanta 83:80 (Garnett 28k, 14s/Smith 18k, 9s)

Boston dobio seriju 4-2

Zapadna konferencija
Denver – LA Lakers 113:96 (Lawson 32k, 6a, 5s/Bryant 31k, 4a)

Serija izjednačena na 3-3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije