Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNATI SVJETSKI SUDAC

''Kecmanova trica ispravna, Vujošević mora biti kažnjen''

Rigas
VL
01.05.2010.
u 10:46

Dražen je povlačio za dres, podmetao koljeno, koristio se trikovima, dok kod Arapovićevih i Kneginih prekršaja nije bilo dilema...

Sportskog direktora Eurolige Costasa Rigasa (65) dojmila se zagrebačka Arena:

– To je jedna od najboljih dvorana u Europi. Slaže se s time i gospodin Portela, predsjednik Uleba i španjolske ACB lige. S obzirom na kapacitet, a naš je uvjet 15.000 gledatelja, mogao bi se u njoj održati i Final Four Eurolige.

Koš je moguć za 0.6

Ugledni Grk kaže da nikad nije uživo gledao niti sudio utakmicu takva svršetka kao što je bio NLB finale.

– Kako je netko u predsjedničkoj loži prolio vodu, izmicao sam se i zato nisam vidio Partizanovu tricu. Najprije sam pomislio da su suci poništili regularnu Bogdanovićevu tricu.

Na sudačku odluku nema zamjerki.

– Takav šut moguće je izvesti za 0.6 sekundi. Šutera nitko od nepozvanih gostiju u terenu nije ometao pri izvođenju. No, smeti mi što nisu sankcionirali nedisciplinu trenera.

Pri tome je Rigas uglavnom mislio na Vujoševićevo neprestano psovanje sudaca.

– To mi se nije svidjelo. Vujošević po ponašanju sigurno nije heroj. Naši će suci na Final Fouru Eurolige znati to kazniti.

Nakić je bio džentlmen

Rigas je u karijeri u Zagrebu bio 20-tak puta, a ovaj ga je posjet vratio u prošlost.

- Bio sam emotivan vidjevši na parketu atensku momčad iz 1985. Ciboni sam sudio oba finala Kupa prvaka, pri čemu je onaj budimpeštanski bio teži jer sam morao isključiti Sabonisa. Zaletio se s pola terena da bi udario Nakića, koji je uvijek bio sportski džentlmen. Pamtim i Split iz 1991. kojem sam sudio finale Kupa prvaka protiv Barcelone, ali i prvu utakmicu na OI u Barceloni između tzv. Dream Teama i Hrvatske.

Sudio je i finale SP-a 1986. te dva olimpijska finala. Muški 1984. i ženski 1992. s kojim se i oprostio od zviždaljke.

– Posebno mi je zadovoljstvo što sam sudio Draženu i Kukoču, bili su spektakularni igrači. I danas čuvam dres koji sam 1991. dobio od Kukoča nakon finala Kupa prvaka i fotografiju s potpisom od Dražena. Njega se sjećam i po tome što je ponekad znao povući suparnika, podmetnuti koljeno, no kada bi shvatio da smo vidjeli što radi, prestao bi – kaže Rigas.

Komentara 2

ZM
zmaj5
11:37 01.05.2010.

Možda si Rigas u pravu za neke Draženove nepodopštine.Bio sam na puno utakmica kada je igrao Dražen pa onda budi fer i reci šta su njemu radili.Jedan je Dražen,neponovljivi.

FC
fcod
12:48 01.05.2010.

@zmaj što god Draženu radili, nisu mu mogli ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije