Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I TO JE MOGUĆE

Kapetan Hrvatske u velikom transferu odlazi iz Reala? Španjolci pišu o spektakularnoj razmjeni

Zagreb: Hrvatski košarkaši vratili se s Olimpijskih igara u Riju
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/6
29.02.2024.
u 09:20

Nije tajna da ga vežu lijepe uspomene u klubu u kojem je već igrao, navijači ga svaki puta dočekaju s transparentima i pjesmom podrške

Sve se glasnije priča o tome da će Mario Hezonja, novi kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije na ljeto napustiti madridski Real. Aktualni ugovor ističe mu na kraju sezone, a prema mnogim izvorima, Hezonja je već odbio neke ponude iz kluba za produljenje suradnje.

Poseban naboj španjolski mediji dali su današnjem srazu Reala i Panathinaikosa u Madridu, što će započeti od 20.45 sati. Hezonju se sljedeće sezone "vidi" upravo u grčkom klubu, za kojeg je već igrao u prvoj polovici 2021. godine, nakon povratka iz NBA lige.

Nije tajna da su Hezonja i Panathinaikos posebno povezani, što naš košarkaš često ističe i u svojim objavama na društvenim mrežama. Grčki su mediji pak otišli i korak dalje. Već se spominje i ponuda iz Atene prema Hezonji koja uključuje trogodišnji ugovor uz godišnju plaću od dva milijuna eura neto.

Nije to, jasno, službeno potvrđeno, ali sigurno je da se nešto "kuha". Real bi ga volio zadržati, ali ne pod svaku cijenu. U Panathinaikosu bi Hezonja dobio i novac i status, što je u Realu pored španjolskih veterana malo teža misija. Zna i Hezonja koliko ga Grci cijene, u OAKA-i ga svaki put dočekaju s transparentima i uz pjesmu podrške.

Španjolska Marca spomenula je mogućnost velike razmjene na relaciji Madrid - Atena. U jednom bi smjeru, put Panathinaikosa tako krenuo Mario Hezonja, a u suprotnom bi pošao Juancho Hernangomez. Taj bi 28-godišnji Madriđanin tako konačno dobio mogućnost da se nakon niza godina u NBA ligi vrati i zaigra za klub iz rodnog grada. Navodno, u Panathinaikosu ne bi imali ništa protiv toga da puste Hernangomeza godinu dana prije isteka njegova ugovora, ako potpišu Hezonju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije