Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbogatiji nogometaši

Jedna legenda davno je objesila kopačke o klin, a zarađuje više nego Mbappé, Messi, Ronaldo, Neymar...

Exclusif - La famille Beckham à la sortie de l'after party du défilé Victoria Beckham lors de la Fashion Week de Paris
Foto: Tiziano Da Silva - Pierre Peruss
1/2
18.04.2023.
u 09:00

Engleski velikan i dalje je jedan od najbogatijih svjetskih nogometaša unatoč tome što se umirovio 2013. godine. Ima neto vrijednost od 411 milijuna eura, uglavnom zbog brojnih angažmana u brendovima i vlasništva nad MLS klubom Inter Miami CF

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, dva ponajbolja nogometaša svih vremena, redoviti su na brojnim popisima bogataša. Međutim, ljudi poput Neymara Jr. i Mohameda Salaha, također zgrću milijune.

Istodobno, relativno mlađi igrači poput Erlinga Haalanda i Kyliana Mbappéa postali su magneti za oglašivače i klubove s velikim budžetima zbog svoje senzacionalne izvedbe na terenima.

Najbolju procjenu neto bogatstva sportaša poput Ronalda, Messija ili Neymara napravio je Forbes. Ona uključuje sve što je sportaš mogao zaraditi u razdoblju od 12 mjeseci prije objave popisa.

Popis uzima u obzir sve novčane nagrade, plaće i bonuse u njihovoj igračkoj karijeri, kao i sponzorske ugovore, naknade za nastupe i prihod od licencija. Također su uključeni povrati novca od poduzeća kojima upravlja sportaš. U međuvremenu, Forbes je napravio popis nogometaša koji će zarađivati ​​najviše u tekućoj sezoni.  

Većina nogometaša koji su objesili kopačke o klin, što nije iznenađujuće, ne zarađuje ni blizu aktivnih igrača. Ipak, postoje iznimke, a najistaknutija je David Beckham.

Engleski velikan i dalje je jedan od najbogatijih svjetskih nogometaša unatoč tome što se umirovio 2013. godine. Ima neto vrijednost od 411 milijuna eura, uglavnom zbog brojnih angažmana u brendovima i vlasništva nad MLS klubom Inter Miami CF.

Izvješće kaže da je Beckham potpisao petogodišnji ugovor za 18 milijuna eura godišnje u svibnju 2020. s Guild Esports. Iste je godine također potpisao je ugovor vrijedan 50 milijuna dolara za pojavljivanje u EA Sports FIFA 21.

Beckham je bio zaštitno lice Svjetskog prvenstva u nogometu 2022. u Kataru. Neki izvještaji iz 2021. govorili su da je desetogodišnji ugovor koji je potpisao vrijedan oko 155 milijuna eura. Drugi izvještaji sugeriraju da je posao bio vrijedan 253 milijuna eura.

Deset nogometaša koji najviše zarađuju godišnje: 
1. Kylian Mbappé (PSG) – 117 milijuna eura
2. Lionel Messi (PSG) – 110 milijuna eura
3. Cristiano Ronaldo (Al Nassr) – 91,5 milijuna eura
4. Neymar (PSG) – 80 milijuna eura
5. Mohamed Salah (Liverpool) – 48,5 milijuna eura
6. Erling Haaland (Manchester City) – 35,6 milijuna eura
7. Robert Lewandowski (Barcelona) – 32 milijuna eura
8. Eden Hazard (Real Madrid) – 28 milijuna eura
9. Andres Iniesta (Vissel Kobe) – 27 milijuna eura
10. Kevin de Bruyne (Manchester City) – 26,5 milijuna eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije