Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadar pobijedio Budućnost

Jakov Vladović: Borbenost je uvijek najbolji recept

Zadar
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/12
24.09.2016.
u 09:17

Ova pobjeda se ne boduje, ali nam puno znači za samopuzdanje momčadi - kazao je trener Zadrana Matulović

Pomalo iznenađujuće, košarkaši Zadra su pobijedili Budućnost 90:80 i tako tek u trećem izdanju Dogušova turnira izborili svoju drugu pobjedu. Prvu nakon one izborene 2014. u utakmici za peto mjesto protiv Galatasaraja.

Ovaj put, Zadrani će u nedjelju vrlo vjerojatno igrati za treće mjesto s Lokomotivom koji se brutalno obračunao s hrvatskim prvakom Cedevitom.

- Čestitke domaćinima na muškoj i vrlo zasluženoj pobjedi. Možda mi jesmo na papiru glasili za favorite, no Zadrani su pokazali kako se gine za svoj klub, bez obzira na milijun problema koje taj klub ima. Imali su volju i želju da se bore za klupske boje, a mi to imali nismo - kazao je trener Budućnosti Vlado Šćepanović požalivši se da u ovoj utakmici na raspolaganju nije imao nekolicinu nositelja igre kao što su Suad Šehović, Nemanja Gordić i J.R. Reynolds.

Njih neće biti niti u četvrtak u Zagrebu, na otvaranju sezone protiv Cedevite, no Šćepanović u tome nije tražio alibi. Štoviše, podmetnuo je svoja leđa za ovaj neugodan poraz nakon što je početkom rujna isti suparnik u Baru pobijeđen sa čak 25 koševa razlike (91:66):

- Ja kao trener preuzimam odgovornost za neborbenost svoje momčadi.

Najveće pohvale za dobar nastup Zadrana od razdraganih domaćih navijača (2500) u najvećim količinama preuzeli su pak razigravač Jakov Vladović (18 koševa, 7 asistencija) i trener Ante Matulović koji je rekao:

- Bez obzira što se ova pobjeda ne boduje, ona će nam puno značiti jer već u drugom kolu ABA lige igramo protiv Budućnosti. Ovo je bila naša najbolja utakmica odigrana tijekom ovih priprema i dat će nam prijeko potrebno samopuzdanje. Za takvo što trebamo zahvaliti i momčadi Budućnosti s kojom imamo negativan skor i koji su nam uvijek bili crna mačka pa su se igrači sami po sebi mobilizirali. Osim toga, imali smo i odličnu šutersku večer koja je bila proizvod dobre igre u napadu u kojem smo igrali kolektivno, s puno brzih pasova i dobrih rješenja.

A ta dobra rješenja najviše je nudio Vladović, premda treba pohvaliti i Lovru Mazalina (6 asistencija) pa tako i novopridošlog Slovenca Maja Kovačevića (4 asistencije) koji za klub još nije registriran jer je prošle sezone igrao za Široki, a poznato je da Zadar ne može registrirati igrače koji dolaze iz inozemstva sve dok ne riješi dugove na Fibinu arbitražnom sudu.

- Odigrali smo dobru utakmicu protiv momčadi koja će i ove sezone biti u samom vrhu ABA lige pa vam ne moram govoriti koliko nam ova pobjeda znači. Za ovako mladu momčad ovo je velika pobjeda, a do takvih možemo doći samo ako se svi borimo i svi igramo maksimalno u obrani. A kada se igra obrana, onda je lakše i u napadu - ustvrdio je Vladović sretan što je na dobru izvedbu reagirala i zadarska publika.

- Njihova podrška bit će nam jako važna, pogotovo kada ne ide, a dajemo sve od sebe. Gledatelji su nas bodrili kao da je ovo bila natjecateljska utakmica koju smo silno htjeli dobiti jer smo zaredali s nekim porazima - zaključio je Vladović sretan što su efikasni bili i centri Ivan Marinković (18 koševa), Krstijan Krajina (12), ali i krilni-centar Boris Barać (18).

Kod Podgoričana prednjačio je tamnoputi centar Shawn James (19 koševa, 9 skokova), dvoznamenkasti su još bili i Sead Šehović (12), Nemanja Vranješ (12), Boris Savović (10) i Marcus Williams (10, 5 asistencija), inače bivši igrač regionalnog prvaka Crvene zvezde.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije