Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvijek uz vatrene

Ivan Rakitić ne dolazi na finale: 'Nije me nitko zvao, ali svi ćemo navijati da Hrvatska osvoji zlato'

Ivan Rakiti? oprostio se od hrvatske reprezentacije - arhiva
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
16.06.2023.
u 17:04

Danas vezni igrač Seville s kojom je osvojio već drugi naslov Europa lige, Ivan Rakitić je od 2007. do 2020. igrao za hrvatsku reprezentaciju i s njome osvojio srebro na svjetskom prvenstvu u Rusiji

Ivana Rakitića novinari su u više navrata pitali dolazi li u Rotterdam podržati nekadašnje suigrače u finalu Lige nacija. "Ako me pozovu, dolazim", rekao je nakon što je sa Sevillom osvojio Europa ligu. Na kraju ga na finalu ipak neće biti.

"Doma sam, u Sevilli. Liga nacija? Nije me nitko zvao, ali nema veze niti ikakve ljutnje. Čestitao sam izborniku, predsjedniku saveza, igračima, odnosno suigračima, mojim 'starcima'. Naravno, navijao sam jako, iz sveg srca. Bilo je stvarno fantastično", kazao je Rakitić za tportal.

GALERIJA Ovako su vatreni u čarobnoj "domaćoj" atmosferi proslavili ulazak u finale Lige nacija

Ivan Rakiti? oprostio se od hrvatske reprezentacije - arhiva
1/34

Komentirao je predstojeće finale Hrvatske i Španjolske. "Mislim da će to biti drugačija utakmica, nego protiv Nizozemske. Imam puno povjerenja u naše Vatrene. Vjerujem da će izbornik pripremiti najbolju taktiku i reći igračima što moraju raditi na terenu. Siguran sam da će sve biti jako dobro i pozitivno. Mi ćemo svi navijati da napokon i Hrvatska osvoji neko zlato", zaključio je bivši vatreni.

Rakitiću je danas 35 godina. Oprostio se od hrvatske reprezentacije prije gotovo tri godine. Za reprezentaciju je od 2007. do 2020. odigrao 106 utakmica i zabio 15 golova. Tijekom bogate klupske karijere nastupao je u Baselu i Schalkeu, ali najveće uspjehe postigao je u Španjolskoj - Sevilli i Barceloni.

VEZANI ČLANCI:

Sa Sevillom, za koju i dalje igra, dva puta je osvojio Europa ligu. Prvi puta u sezoni 2013./2014., a najnoviji naslov dodao je prošle sezone pobjedom nad Romom u finalu. U dresu Barcelone čak je četiri puta osvojio naslov prvaka Španjolske i Kup kraljeva. Uz to, po jednom je osvojio španjolski superkup, UEFA superkup, UEFA svjetsko klupsko prvenstvo i Ligu prvaka.

VIDEO 'Ako pokažemo protiv Španjolske što smo protiv Nizozemske, imamo velike šanse da osvojimo to zlato'

Komentara 5

T2
Tomo_20
18:44 16.06.2023.

A i zasto bi te zvali nemozes sam doci

VO
volimnju
22:34 16.06.2023.

ti si trebao još uvijek igrati za reprezentaciju. zato te ne poštujem ni malo. ugledaj se na luku

Avatar Bell940
Bell940
18:18 16.06.2023.

Nema love za kartu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije