Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi ga odbacili

Ispunila se Sušićeva želja: Junior Fernandes napustio Dinamo i odlazi u Tursku

Junior Fernandes
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
31.01.2017.
u 14:14

Trener Dinama Ivajlo Petev nedavno je iznenadio svojom odlukom da Čileanac ne putuje na pripreme u Tursku.

Junior Fernandes otišao je iz Dinama u turski Alanyaspor. Čileanski reprezentativac otišao je u turskog prvoligaša na posudbu do kraja sezone s opcijom kupnje, stoji na Dinamovim službenim stranicama. Hrvatski prvak zahvalio se Fernandesu i poželio mu sve najbolje u nastavku karijere.

Čileanski je nogometaš bio želja novog trenera 15. momčadi turskog prvenstva, Safeta Sušića. Inače, najveća zvijezda Alanyaspora je Brazilac Vagner Love.

A iako su čileanski mediji proteklih dana objavili da će ovaj ofenzivac karijeru nastaviti u Meksiku, točnije u Clubu Americi, od toga neće biti ništa. 

Trener Dinama Ivajlo Petev nedavno je iznenadio svojom odlukom da Čileanac ne putuje na pripreme u Tursku. Petev nije bio zadovoljan jednim od najbolje plaćenih modrih nogometaša koji je godišnje zarađivao oko 900.000 eura.

Petev je bio poprilično kritičan prema nekadašnjem igraču Bayer Leverkusena kada je objašnjavao zašto ga je izbacio iz momčadi.

"Otkad sam došao u klub, nije pokazao mnogo, gotovo ništa. Mene ne zanimaju prošle zasluge u momčadi, u nogometu nema prošlosti, već samo danas i sutra", rekao je Petev o Fernandesu.

Podsjetimo, Fernandes je u Dinamo stigao u ljeto 2013. godine iz njemačkog Bayera te je u periodu od tri i pol sezone odigrao ukupno 148 natjecateljskih utakmica i pritom postigao 47 pogodaka. S modrima je osvojio tri naslova prvaka Hrvatske, dva puta Hrvatski kup te jednom Superkup Hrvatske. Po dva puta igrao je u skupinama Europa lige te u skupinama najprestižnijeg klupskog nogometnog natjecanja, Lige prvaka. Sudjelovao je golom u nezaboravnoj pobjedi protiv londonskog Arsenala (2:1) u skupini Lige prvaka u sezoni 2015/16., i prošlog ljeta golom u Salzburgu doprinio je Dinamovom plasmanu u skupine Lige prvaka.

>>Odbačenog napadača Dinama ne žele ni u Meksiku

>>Supruga otpisanog dinamovca je bijesna: Ovo mu je hvala za 46 golova?!

Komentara 7

TM
tony_montana
20:22 31.01.2017.

kada sam u rijetkim trenutcima gledao dinamove tekme, ovaj igrač je redovito bio za klasu bolji od ostatka ekipe... možda se varam, a možda i nije neki kapacitet, jer klub u koji je prešao je onak, ljadro.

DE
debelaberta
14:55 31.01.2017.

obzirom na Fernandesov karakter i ponašanje imam neki predosjećaj da će ga ovi na kraju sezone lijepo vratit odakle je i došao, odnosno da neće iskoristit mogućnost otkupa ugovora.

IK
Ikonoklast
17:23 31.01.2017.

Da se ovako nešto dogodilo u Hajduku bilo bi naslova u sportskim/jutarnjim itd...raspad sistema u hajduku...anarhija...skandal...najplaceni igrac ovo ono...a ovako kad je to u dinamu onda nema nista, sve ok, placen milijune,placa milijunska, a pusten besplatno...dobar posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije