Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJSKI ODNOSI

Hrvatski olimpijski odbor potpisao sporazum o suradnji s Kinezima

Zagreb: Predsjednik Vlade susreo se s ministrom sporta i predsjednikom olimpijskog odbora Kine
Sanjin Strukic/PIXSELL
09.12.2023.
u 13:34

Čelnik olimpizma u najmnogoljudnijoj državi svijeta Gao Zhidan uručio je Zlatku Mateši zbirku kineskih poštanskih maraka, raritetno posebno izdanje tiskano povodom ovogodišnjih Azijskih igara

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) sklopio je u zagrebačkom hotelu Sheraton Sporazum o suradnji s Kineskim olimpijskim odborom, a sporazum su potpisali predsjednik Kineskog olimpijskog odbora, ujedno i ministar sporta Gao Zhidan, i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Oba potpisnika istaknula su zadovoljstvo formalizacijom dugogodišnjih prijateljskih odnosa dvaju nacionalnih olimpijskih udruženja. Podsjetili su i na primjere sjajne sportske suradnje iz prošlosti, među kojima je vrhunac bilo zagrebačko domaćinstvo rukometašima Sportskog sveučilišta iz Pekinga (Beijing Sport University) za nastupe u Srednjoeuropskoj rukometnoj ligi 2019. godine. Neizostavna tema bili su i hrvatski nogometaši te sportske legende poput Dražena Petrovića i Dragutina Šurbeka.

Kao predstavnici Kineskog olimpijskog odbora događaju su nazočili i glavni direktor Odjela za opće poslove Xu Xianghong, zamjenik glavnog tajnika i trenutačno vršitelj dužnosti glavnog tajnika Wu Jian, glavni direktor Odjela za komunikaciju Gao Chao, direktor Odjela tajništva Wang Kan te Su Donghao u svojstvu osobnog asistenta predsjednika Zhidana.

Potpisivanje Sporazuma o suradnji s HOO-om podržalo je i Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Zagrebu, kojem je na čelu izvanredni i opunomoćeni veleposlanik NR Kine u Republici Hrvatskoj Qi Qianjin, a sastanku su nazočili direktor Političkog odjela Veleposlanstva Zhao Chen i ataše Fu Yuyao.

Osim čelnika HOO-a Mateše, u hrvatskoj delegaciji bili su član Vijeća HOO-a Damir Knjaz, predstavnik Ministarstva vanjskih poslova Igor Merlin, predsjednik Hrvatskog wushu saveza Zoran Barac te Petar Turković, glavni tajnik Hrvatskog wushu saveza i Europske wushu kungfu federacije.

Predsjednik HOO-a darovao je uvaženom gostu dres legendarnog Dražena Petrovića, zlatni dukat i nosač zvuka - dvostruki LP s vrlo hvaljenom operom Lennon koju je skladao bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Čelnik olimpizma u najmnogoljudnijoj državi svijeta Gao Zhidan uručio je Zlatku Mateši zbirku kineskih poštanskih maraka, raritetno posebno izdanje tiskano povodom ovogodišnjih Azijskih igara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije