Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRE VIJESTI

Hrvatska ostala nositelj: U ždrijebu će izbjeći Francuze, Norvežane i Slovence!

22.03.2022.
u 14:40

Uz domaćina Njemačku, izravan plasman na Europsko prvenstvo izborile su i selekcije Švedske, Španjolske i Danske, prema plasmanu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

Muška rukometna reprezentacija Hrvatske nalazi se među nositeljima ždrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine, koji će se održati 31. ožujka, objavila je stranica Europske rukometne federacije (EHF).

Hrvatski rukometaši svrstani su u najjaču jakosnu skupinu zajedno s Norveškom, Francuskom, Slovenijom, Mađarskom, Portugalom, Islandom i Austrijom. 

U kvalifikacijama će sudjelovati 32 reprezentacije, a 20 selekcija izborit će natjecanje u Njemačkoj. Uz domaćina Njemačku, izravan plasman na Europsko prvenstvo izborile su i selekcije Švedske, Španjolske i Danske, prema plasmanu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

18.03.2022., Varazdin- Pripreme Hrvatske seniorske rukometne reprezentacije. Domagoj Duvnjak. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon odluke o suspenziji Rusije i Bjelorusije, te dvije selekcije u kvalifikacijama će zamijeniti Gruzija i Luksemburg. Selekcije će biti podijeljene u osam skupina s po četiri ekipe, a plasman na Europsko prvenstvo osigurat će po dvije najbolje plasirane selekcije iz svake skupine, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Za poredak trećeplasiranih selekcija računat će se samo utakmice s prve dvije reprezentacije u skupini.

Kvalifikacije počinju u listopadu ove godine, a završavaju u travnju 2023. Ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. održat će se 31. ožujka u Berlinu.

>>> Dobro raspoloženi Duvnjak nakon povratka u reprezentaciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije