Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi put

Hrvatska ima novu svjetsku prvakinju, Ana Juginović u Rimu ispisala povijest

Zagreb: Prvenstvo Zagreba u bo?anju za parove
Sanjin Strukic/PIXSELL
24.09.2022.
u 20:15

Hrvatska je s osvojenom zlatnom, srebrnom i brončanom medaljom druga nacija svijeta po broju osvojenih medalja iza Italije.

Na juniorskom svjetskom prvenstvu u raffa boćanju u Rimu Ana Juginović je osvojila naslov svjetske prvakinje u preciznom izbijanju.

Juginović je ispisala povijest hrvatskog raffa boćanja pobijedivši u finalu pred punom dvoranom talijansku predstavnicu Marzi i osvojila prvu titulu prvakinje svijeta u raffa boćanju za Hrvatsku. Ana je postala i prva prvakinja svijeta  u preciznom izbijanju uopće jer se ta disciplina po prvi puta pojavila na prvenstvima svijeta.

Članica BK Naklice Juginović je na ovom prvenstvu osvojila tri odličja, jer je uzela broncu u pojedinačnoj konkurenciji, a u finalu mješovitih parova Ana Juginović i Roko Velić osvojili su srebrno odličje medalju. Bolji od njih u finalu bili su predstavnici Paragvaja.

Hrvatska je s osvojenom zlatnom, srebrnom i brončanom medaljom druga nacija svijeta po broju osvojenih medalja iza Italije.

Raffa je jedno od tri priznate vrste boćanja, zajedno s petanka i volo boćanjem. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije