Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI SEMAFOR

Hrvat 'rastura' u Rusiji u najjačoj europskoj ligi u hokeju na ledu

storyeditor/2023-10-14/rendulic.jpg
Foto: PIXSELL
1/2
16.10.2023.
u 21:33

Najbolji hrvatski hokejaš na ledu, Zagrepčanin Borna Rendulić (31), uživa u najboljim trenucima karijere. Prvo je kao igrač Sočija proglašen igračem mjeseca u KHL-u, a onda je prije nekoliko dana potpisao za hokejaški gigant, SKA iz Sankt Peterburga

U ovotjednoj rubrici pluseva, minusa i srednje ocjene donosimo vam ono najzanimljivije iz hrvatskog sporta u proteklih tjedan dana.

PLUS - Borna Rendulić Igrač mjeseca u KHL-u, pa transfer u SKA Sankt Peterburg

Najbolji hrvatski hokejaš na ledu, Zagrepčanin Borna Rendulić (31), uživa u najboljim trenucima karijere. Prvo je kao igrač Sočija proglašen igračem mjeseca u KHL-u, a onda je prije nekoliko dana potpisao za hokejaški gigant, SKA iz Sankt Peterburga.

Već u debiju za SKA postigao je pogodak i asistirao u pobjedi 3:2 protiv Dinamo Minska, što mu je donijelo epitet najboljeg igrača utakmice. Inače, Rendulić je tijekom karijere igrao u Finskoj, Njemačkoj, Švedskoj, a svojedobno je u NHL-u bio član Colorada, za koji je postigao i jedan gol, kao jedini Hrvat kojem je uspjelo postati strijelac u najjačoj hokejaškoj ligi svijeta. Sada pak zabija u drugoj najjačoj ligi – ruskom KHL-u.

SREDNJA OCJENA - Mlada reprezentacija: Propustili pobjedu protiv Grčke

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je 2:2 u gostima kod Grčke u utakmici skupine G kvalifikacija za U-21 Europsko prvenstvo. Hrvatska je u prvom kolu pobijedila Farske otoke (4:2) pa je s ovim remijem došla na četiri boda.

Portugal je vodeći sa šest bodova, Grčka ih ima pet, Farski otoci također imaju četiri boda, a Andora i Bjelorusija su na tri. No Hrvatska među nabrojanima jedina ima odigranu utakmicu manje. Izabranici Dragana Skočića na Euro se mogu plasirati kao prvoplasirani, ili da budu među tri najbolje drugoplasirane momčadi.

MINUS - Incidenti u Opus Areni Navijači opet pjevali zabranjene stvari

Utakmice nogometne reprezentacije u posljednje vrijeme nažalost ne mogu proći bez navijačkih incidenata. Nakon što su na Rujevici trojica mahala ustaškom zastavom, u Osijeku su pak pojedinci pjevali stihove ustaške pjesme.

Nisu pomogla upozorenja i molbe HNS-a, neki kao da žele zlo reprezentaciji. Na Opus Areni skandiralo se i "cigane, cigane", a Uefu ne zanima što je to kod nas "uobičajeni" pozdrav sucu, pa bi i zbog toga diskriminirajućeg skandiranja iduću utakmicu Hrvatska mogla igrati pred praznim tribinama.

 

Komentara 1

KR
kruti177
16:57 17.10.2023.

da ima imalo morala&pameti ne bi igral u ruskoj ligi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije