Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA OD UTAKMICE

Ludnica u Ledenoj: Medveščak nakon penala pobijedio SKA 4:3!

Medveščak SKA (1)
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
1/9
24.09.2013.
u 21:26

- Pred Medveščakom je sjajna budućnost, još kad bi igrali u boljoj dvorani – rekao je Kovaljčuk, koji je oduševio majstorijama

Udarac hokejaša SKA Thoresena završio je pokraj gola, više od 6500 navijača u Ledenoj eruptiralo je od sreće, a predsjednik Damir Gojanović skakao je ljubio sve koji su se našli oko njega. Bio je to trenutak kada je Medveščak nakon kaznenih udaraca s 4:3 pobijedio najbolju hokejašku momčad koja je ikada gostovala u Zagrebu, SKA iz St. Peterburga. Bila je to vjerojatno najveća pobjeda Medveščaka u povijesti. Protiv momčadi koja vrijedi 50 milijuna eura.

- Ma neka smo izgubili sedam utakmica u nizu, glavno da smo dobili SKA. Pa gledao sam Ilju Kovaljčuka u Ledenoj, a takav genijalac nije nas uspio pokopati. Ovo je najbolja momčad lige, a mi smo ih pobijedili. Ma ovo mi je najdraža pobjeda Medveščaka ikada – blistao je od sreće Gojanović nekoliko trenutaka nakon utakmice.

A kako i ne bi, jer medvjedi su jučer pobijedili hokejaški Real Madrid, a njenog najboljeg igrača Ilju Kovaljčuka, čija je plaća 15 milijuna eura, prisilili da pognute glave izađe s leda. No Ilja je u Ledenoj pokazao zašto je jedan od TOP 3 hokejaša svijeta. Odmah u svojoj prvoj šihti, samo 10 sekundi nakon što je izašao na led, zabio je za vodstvo SKA - i to majstorski, iz globa, pa je vratar medvjeda Dekanich mogao samo zapljeskati. Donio je Ilja sjajnim golom za 3:3 i produžetak ruskoj momčadi, no u raspucavanju penala njegov je udarac prošao iznad gola.

- U ovoj ligi svatko može pobijediti svakoga, a to se pokazalo i večeras. Medveščak je odlična momčad, jako su borbeni i igraju čvrsto. Dosta igrača je igralo u NHL-u i mislim da imaju svijetlu budućnost u ovoj ligi – rekao je Ilja Kovaljčuk, i dodao:

 - Priznajem, do ulaska u KHL nisam čuo za Medveščak. Za Zagreb kao grad sam naravno znao, ali ovo mi je prvi put da sam bio ovdje.

Na kraju je Ilja, kojemu nije bilo teško davati izjave i slikati se s ljudima iz Medveščaka, zaključio:

- Nadam se da će Medveščak sagraditi i novu dvoranu, jer tada će stati i više ljudi. Prva im je godina i želim im sve najbolje.

Pokušali smo Kovaljčuku objasniti da Medveščak u zagrebačkoj Areni ima jednu od najljepših dvorana KHL-a, no već je krenuo prema autobusu.

Hokejaši Medveščaka iz svlačionice su se vraćali na bis, a navijači su pjevali "I nikom nije ljepše nek je nam, samo da je tako svaki dan". Ili kako je netko dodao: "Kad bi barem Medveščak stalno igrao s dvije najjače momčadi lige SKA Peterburgom i CSKA-a, tada bi imao sve pobjede.

Inače, Medveščak je s ovom pobjedom 12. od 14 momčadi na Zapadu, a SKA jaostao vodeći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije