Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA KORAK DO RUSIJE

Dobre vijesti za navijače: Cijene ulaznica za KHL iste kao i za EBEL

'24.08.2010., Zagreb - U prostorijama Unicefa u Ilici hokejasi Medvescaka potpisuju sponzorski ugovor s Unicefom, ciji ce napis nositi na dresovima. Damir Gojanovic. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
29.04.2013.
u 08:00

– Ruse smo oborili s nogu kada smo im pokazali popis najgledanijih europskih klubova, na kojem je Medveščak na 14. mjestu, a ispred nas su samo četiri KHL kluba – kazao je Gojanović

Medveščak dijeli sasvim mali korak od ulaska u KHL, a kakav bi to bio uspjeh za hokej, ali i hrvatski sport općenito, najbolje opisuje izjava predsjednika kluba Damira Gojanovića:

– To je kao da Cibona uđe u NBA!

I jest, jer u Ledenoj dvorani bi za pet mjeseci trebali igrati klubovi vrijedni pedesetak milijuna eura, igrači s godišnjom plaćom od devet milijuna eura... Projekt ulaska u drugu najjaču svjetsku hokejašku ligu Medveščak je spremao posljednje dvije godine, pregovarački tim iz kluba na brojnim je sastancima uporno uvjeravao Ruse da su spremni ući u ligu te da će je svojim prisustvom dignuti na višu razinu.

– Ruse smo oborili s nogu kada smo im pokazali popis najgledanijih europskih klubova, na kojem je Medveščak na 14. mjestu, a ispred nas su samo četiri KHL kluba – kazao je Gojanović.

Drukčiji od svih u ligi

Najveća zapreka u pregovorima s Rusima bilo je to da je Hrvatska premalo tržište za ruske poduzetnike te je time istaknuta i teškoća u pronalaženja sponzora, odnosno zatvaranja budžeta. No, zato su medvjedi igrali na drukčiju kartu. Obećali su složiti atraktivnu momčad, drukčiju od svih u ligi.

– Našu će svlačionicu činiti Sjevernoamerikanci pa ćemo zato igrati potpuno drukčiji hokej od svih klubova u ligi, koji su većinom sačinjeni od ruskih hokejaša. Složit ćemo momčad koja će biti suprotnost ruskom stilu hokeja. Više od svih igrat ćemo na snagu, tući ćemo se za svaku pobjedu. A zbog rivalstva Rusa i Amerikanaca svima će biti poseban gušt igrati protiv nas – kaže predsjednik Medveščaka.

Generalni menadžer Markoantonio Belinić na listi pojačanja za KHL radi posljednje dvije sezone, skautirajući po Kanadi i SAD-u.

Najviše je bio orijentiran na igrače hrvatskog podrijetla, a neka od imena koja bi mogla uskoro pojačati Medveščak su: Nick Drazenovic (26, branič – NHL, Columbus), Mark Dekanich (26, golman – AHL, St. Johns), Zach Miskovic (27, branič – AHL, San Antonio), Tyler Murovich (23, napadač – AHL, Hamilton), Joel Rechlicz (25, napadač – AHL, Hershey), Joe Piskula (28, branič – AHL, Milwaukee), Luke Gazdic (23, napadač, – AHL, Texas)..

Plaće tih igrača u Americi su od 300 do 500 tisuća eura, a slično bi dobivali i u Medveščaku. Naravno, u momčadi će biti i mnogo jeftinijih igrača. Saša Martinović i Nathan Perkovich, koji imaju ugovor za iduću sezonu, zarađuju najviše 50.000 eura. No, oni će igrati u četvrtoj liniji.

Rusi su otkrili da će se liga vjerojatno sastojati od četiri skupine sa po sedam klubova, a u Medveščakovoj će vjerojatno biti Slovan Bratislava, Donbass Donjeck, Dinamo Moskva, SKA Petersburg, Lev Prag, Vitjaz Čehov.

Fuzija s Jesenicama?

S tim bi klubovima Medveščak igrao dvaput u Ledenoj i dvaput u njihovim dvoranama, dok bi kod ostala 21 kluba medvjedi gostovali i ugostili ih samo jednom.

Medveščak bi samo do play-offa trebao odigrati 66 utakmica (24 u svojoj skupini, te 42 u preostale tri). A na tim bi putovanjima hokejaši Medveščaka u sezoni prešli otprilike 173.000 kilometara! Najdalja putovanja bila bi u Vladivostok (8303 kilometara) te u Habarovsk (8006 kilometara). Srećom, kod tih bi momčadi medvjedi igrali samo jednom u sezoni. Pretpostavlja se da bi se utakmice slagale po sistemu mini turneje – tri utakmice u gostima pa tri kod kuće.

Na gostovanja bi medvjedi putovali čarter letovima, a još se ne zna bi li prijevoznik bio Croatia Airlines ili možda ruski Aeroflot, koji je sponzor KHL lige.

A što će biti s EBEL-om? Medveščak želi na neki način ostati u Austrijskoj ligi. Zasad je najizglednija opcija da bi zadržali momčad u juniorskom EBEL-u, a moguće je i da će Medveščak višak svojih igrača iz KHL-a slati na posudbu u neki od klubova EBEL-a, primjerice slovensku Olimpiju. Postoji čak i ideja o fuziji s Jesenicama, koje bi mogle opet u EBEL. No, to su zasad samo nagađanja.

>> Šef KHL-a Medvedev: Medveščak postaje naš novi član!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije