Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL DOIGRAVANJE

Detroit prošao Phoenix

Detroit
AFP
28.04.2010.
u 08:28

Hokejaši Detroit Red Wingsa izborili su polufinale Zapadne konferencije uvjerljivom pobjedom (6-1) u sedmoj, odlučujućoj utakmici prvog kruga doigravanja protiv Phoenix Coyotesa.

Slavili su Red Wingsi u seriji s ukupnih 4-3, a nakon što su prethodno propustili realizirati meč-loptu u svojoj Joe Louis Areni, nisu ispustili iz ruku i drugu priliku iako su igrali pred 17.543 glasna navijača Coyotesa u Jobing.com Areni u Glendaleu.

U ovoj su se utakmici posebno istaknule Detroitove zvijezde pa su tako za prošlogodišnje finaliste Stanley Cupa Pavel Dacjuk i Nicklas Lidström zabili po dva gola, dok su Henrik Zetterberg i Braian Rafalski upisali po tri asistencije.

- Tako i treba biti, zar ne? Naši su najbolji igrači večeras bili fantastični – komentirao je trener Red Wingsa Mike Babcock nakon utakmice kojom je Detroit izborio seriju sa najboljom momčadi Zapadne konferencije u regularnom dijelu, San Jose Sharksima.

Detroit je protiv Phoenixa uputio 17 udaraca više prema vratima (50-33), a ostvarena pobjeda bila im je prva u sedmoj utakmici jedne serije doigravanja nakon 46 godina.

S druge strane, Phoenixu je ovo bilo prvo pojavljivanje u doigravanju od 2002., a posljednji su put igrali u drugom krugu doigravanja 1987. godine.

Lidström prestigao Forsberga prema broju poena
Kapetan hokejaša Detroit Red Wingsa Nicklas Lidström na sjajan je način obilježio svoj jubilarni 40. rođendan dvama postignutim golovima u sedmoj utakmici prvog kruga doigravanja protiv Phoenix Coyotesa...

Slavili su Red Wingsi u toj utakmici pobjedu i izborili polufinale Zapada s ukupnom pobjedom u seriji 4-3, a švedski veteran Lidström je došao do brojke od 49 postignutih pogodaka u doigravanju u karijeri, te ukupno 171 poena (golovi i asistencije), čime je prestigao svog sunarodnjaka Petera Forsberga na 17. mjestu vječne ljestvice NHL lige u toj kategoriji.

- Sjajno je pobijediti u sedmoj utakmici u gostima. Još je posebniji osjećaj jer ću proslaviti jubilarni rođendan - komentirao je Lidström, koji je tijekom cijele svoje NHL karijere (od sezone 1991./92.) branio boje Detroit Red Wingsa.

NHL doigravanje, utorak:

Zapadna konferencija:

Phoenix (4) - Detroit (5) 1-6

Detroit je dobio seriju sa 4-3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije