Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL LIGA

Buffalo dobio petu zaredom

NHL
AFP
07.01.2010.
u 09:29

Hokejaši Buffalo Sabresa pobijedili su kao domaćini Tampu Bay Lighting 5-3, čime su upisali petu uzastopnu pobjedu u NHL ligi.

Tyler Myers, Jochen Hecht i Clarke MacArthur bili su strijelci za domaću momčad već u prvih dvije minute i 11 sekundi igre! Gosti su do kraja prve trećine smanjili na 3-2, ali su Sabresi u drugoj uz dva postignuta i jedan primljeni gol osigurali pobjedu, budući da u trećoj trećini nije bilo golova. Vratar Buffala Ryan Miller u svojoj 300. NHL utakmici imao je 36 obrana.

New York Rangersi pobijedili su pred svojim navijačima Dallas Starse 5-2, a važnu ulogu u pobjedi domaće momčadi imao je bivši igrač Dallasa Sean Avery s jednim golom i tri asistencije. Očito je bio vrlo motiviran protiv Dallasa, koji ga je u veljači prošle godine odbacio, te je ostvario najbolji učinak u karijeri po broju poena. Jedan pogodak, svoj 28. ove sezone, upisao je i najbolji strijelac NHL lige, desnokrilni slovački napadač Rangersa Marian Gaborik.

Momčad San Josea upisala je devetu pobjedu u zadnjih 10 susreta, svladavši pred svojim navijačima u produžetku St. Louis 2-1. Pogodak odluke postigao je Dany Heatley nakon 4 minute i 6 sekundi igre u produžetku. U trećoj trećini je izjednačujući gol za Sharkse zabio Patrick Marleau, koji s Gaborikom iz Rangersa dijeli prvo mjesto na ljestvici strijelaca, obojica po 28 golova. Iza njih je Rus Ovečkin iz Washingtona s 26, a Heatley je upisao svoj 25. pogodak ove sezone. St. Louis je pretrpio svoj šesti uzastopni poraz, a drugi pod palicom privremenog trenera Davisa Paynea, koji je preuzeo vođenje momčadi nakon što je u subotu Andy Murray dobio otkaz.

Centar Dallasa dobio palicom u grlo    
Mike Ribeiro (30), ponajbolji hokejaš NHL sastava Dallas Stars, završio je u bolnici nakon što je zaradio nezgodnu ozljedu pri gostovanju kod New York Rangersa u srijedu navečer...

U duelu s ljevokrilnim napadačem domaćih Christopherom Higginsom, nakon što su im se prekrižili putevi, centar gostiju dobio je palicom ispod brade, u predio grla. Ostao je nekoliko minuta ležati na ledu, nakon čega su ga dvojica suigrača iznijeli u svlačionicu.

Odveden je u bolnicu na promatranje, nakon čega je otpušten. Ostao je svejedno prenoćiti u njujorškom hotelu za svaki slučaj, propustivši let sa suigračima za Dallas. Očekuje se da će u četvratk moći putovati.

- Nešto nije u redu s njegovim grlom. I dalje ga držimo pod prismotrom kako bismo bili sigurni da će sve ostati u redu s njegovim dišnim kanalima – izjavio je trener Starsa Marc Crawford.

U Higginsovu prekršaju nije bilo namjere jer domaći napadač uopće nije vidio gdje se Ribeiro nalazi. Nezgoda se dogodila nakon 15 minuta i 32 sekunde igre u drugoj trećini. Higgins je dobio dvije minute kazne zbog podizanja palice.

Ribeiro je do ovog trenutka u sezoni ostvario učinak od deset golova i 23 asistencije. Već godinama je jedan od najboljih igrača teksaške momčadi.

 NHL liga, srijeda:
Buffalo – Tampa Bay 5-3
New York Rangers – Dallas 5-2
Philadelphia – Toronto 6-2
Minnesota – Calgary 4-1
Colorado –New York Islanders 2-3
San Jose – St. Louis 2-1 (produžetak)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije