Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJEMAC PIŠE BLOG

Schumacher: Ferrari je auto, sve ostalo su kola, pa tako i mercedes

Michael Schumacher
Reuters
02.05.2010.
u 18:23

Sedmerostruki prvak svijeta bolid je nazvao po supruzi Corinne jer bi ga inače izbacila iz kuće.

Povratnika Nijemca mnogi su već prekrižili, na utrkama ga mladi vozači s lakoćom pretječu, a polako silazi i s naslovnica, više ni čitateljima nije zanimljiv. Jasno je da se Michael Schumacher želi obraniti od napada i da za svoje neuspjehe ima objašnjenja, a sva su u stilu "Nisam ja ništa kriv".

U svome blogu, koji piše prvi put nakon što je ponovno sjeo za upravljač, tvrdi da su nekadašnji bolid Ferrarija i njegov sadašnji mercedes GP-a nebo i zemlja.

Nico ne zna što je dobro

"U blogu sam želio pisati o svojoj prvoj povratničkoj pobjedi, ali kao što ste vidjeli, stvari se ne razvijaju onako kako sam zamišljao. Očekivao sam da ću imati bolid koji će se dobro ponašati u zavojima, a što sam dobio – automobil koji je dobar samo na ravnom."

U istom bolidu sjedi i Nico Rosberg, trenutačno drugoplasirani vozač svijeta, koji je prikupio više bodova od Alonsa, Hamiltona, Vettela, Masse...

"Jednostavno je objasniti zašto je Nico sada bolji od mene. On je dugo vozio u Williamsu bolid koji nikada nije bio uštiman prema njegovim željama te i ne očekuje da bude krojen prema njemu, pa nema razloga biti razočaran. Dok sam bio u Ferrariju, vozio sam automobile koji su radili ono što su trebali, automobile koji su skretali u zavoju. Sada kad skrećem, uništavam stražnje gume i gubim borbe s vozačima poput onoga izviđača Alguersuarija."

U Barcelonu, utrku koja se vozi za tjedan dana, svi vozači dolaze s poboljšanim bolidima, pa tako i Schumijev mercedes.

"S novom šasijom vidjet ćete me na podiju, i to vrlo brzo. Poslušao sam savjet Sebastiana Vettela i nazvao svoj bolid Zanosna Corinna, po supruzi. Da sam uzeo bilo koje drugo žensko ime, recimo Sabina, vjerojatno bi me izbacila iz kuće."

Hamilton je kao curica

Na kraju, Schumacher piše o onome što ga najviše boli. A to je da su ga mlađi već sada gurnuli u povijest.

"Mnogi već pišu da sam gotov, neki su me već prekrižili. To što se Lewis Hamilton želi uspoređivati sa mnom i pokušava kopirati moje poteze posve je krivo, morat ću ga jednom pozvati sa strane i održati mu lekciju da ne vozi kao curica."

Komentara 2

MA
Mauro
22:26 02.05.2010.

Svaka cast urednistvu koje dopusta da se objavi ovakav clanak! \"novinar\" kopirao text bloga koji je pisan od tko zna koga i to javno objavio bez provjere sto citira.. sramota! najgore sto sve to prolazi bez posljedica..

SA
sabinasch
12:54 03.05.2010.

koji amaterizam... ovaj blog ne piše Michael Schumacher... gospodo prije objave poželjno bi bilo biti siguran što se to ustvari objavljuje... takvim ispadima štetite ugledu ljudi koje spominjete u svojim \"člancima\"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije