Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVI BI MOGLI PRISTATI

Dinamu stigla ponuda od čak 12 milijuna eura za Lovru Majera!

13.08.2021.
u 15:06

Dinamo je pred odlučujućim susretima za plasman u Ligu prvaka, u kojima mu je Majer neophodan, stoga, ako (naglasak na ako) bi se i išlo u realizaciju transfera, vjerojatno bi se čekao rasplet s Moldavcima.

Četiri dana uoči ogleda sa Sheriffom, Dinamo je dobio do sada najunosniju ponudu u prijelaznome roku. Francuski Rennes ponudio je plavima čak 12 milijuna eura za Lovru Majera, što bi, prema našim izvorima, moglo zadovoljiti Dinamove apetite. No, Dinamo je pred odlučujućim susretima za plasman u Ligu prvaka, u kojima mu je Majer neophodan, stoga, ako (naglasak na ako) bi se i išlo u realizaciju transfera, vjerojatno bi se čekao rasplet s Moldavcima.

Povijesno gledano, Dinamu se u Hrvatskoj ligi ove sezone dogodilo nešto što ne pamti od još 2004. godine i stoga današnja utakmica s Goricom (Maksimir, 20 sati) nosi posebnu težinu za Krznarovu momčad.

Naime, Dinamo spomenute 2004. godine, kao i 2021., nije uspio pobijediti u prve dvije domaće prvenstvene utakmice: tada Osijek (0:0) i Rijeku (1:1), a sada Slaven Belupo (0:2) i Rijeku (3:3). Takav nezavidan domaći učinak, uz odgođenu utakmicu s Istrom, Dinamu je već donio zaostatak od šest bodova za vodećim Osijekom.

Delikatnost trenutka ogleda se i u činjenici da Dinamo u utorak igra prvu utakmicu play-offa Lige prvaka sa Sheriffom u Tiraspolu, pa Damir Krznar mora i odmoriti ponekoga igrača, odnosno protiv Gorice dati priliku momcima iz drugoga plana.

Kada bismo se poigrali s tim imenima, Dinamova druga garnitura, bez igrača koji su startali protiv Legije, mogla bi izgledati ovako: Zagorac; Moharrami, Šutalo, Perić, Moubandje; Bulat, Gojak; Kastrati, Čop, Špikić; Andrić. Bio bi tu u konkurenciji i Tolić da je zdrav, kao i prošle godine u ovo doba, kada su plavi u pričuvi imali i Stojanovića, Mišića, Franjića, Atiemwena, Hajrovića, Gavranovića... Iz ovih se popisa čini da je Dinamo prošle godine ipak imao širi i kvalitetniji izbor igrača.

Dobra vijest za Krznara uoči petka trinaestoga je – ime suparnika. Gorica je, naime, jedini od devet aktualnih hrvatskih prvoligaša koji nema nijednu pobjedu nad Dinamom! Čak i Hrvatski dragovoljac ima dvije (u 20 međusobnih sudara s plavima), a Gorica nijednu u 12 nastupa. Od mogućih 36 bodova protiv Dinama osvojila je – jedan.

Rasporediti snage

No vratimo se Dinamu i njegovu sastavu. Treba li Krznar, u situaciji kada se približava Sheriff, odmarati glavne poluge, Ristovskog, Théophilea, Majera, Ivanušeca, Oršića...?

Nekadašnji Dinamov igrač rođen u Zagrebu, a odrastao u Velikoj Gorici, Andrej Panadić na to pitanje odgovara: “Ne.”

– Iako je Sheriff blizu, nema potrebe da Dinamo svoje najvažnije igrače odmara protiv Gorice. Možda bi im samo trebalo rasporediti snage, što će određivati zbivanja na travnjaku na današnjoj utakmici. Bude li rezultat povoljan za plave, neke se igrače može odmoriti – kaže Panadić i nastavlja:

– Tek je početak sezone, a uvjeren sam kako su Dinamovi igrači izvrsno fizički pripremljeni. A kada je tako, onda se i brže oporavljaju, stoga ne mislim da će im susret s Goricom predstavljati osobito veliko opterećenje.

Panadić upozorava i na još nešto.

– Dinamo si, naravno, ne smije dopustiti ni da u današnju utakmicu uđe sa 60-postotnim ili 70-postotnim angažmanom. Preopasno bi to bilo jer, iako su dobro igrali protiv Slavena i Rijeke, oni u te dvije utakmice nisu pobijedili. Nije nikako dobro ulaziti u nekakve negativne serije jer one mogu postati psihološko opterećenje. I nije nikako poželjno ispuštati bodove u domaćem prvenstvu budući da je ono uvijek prioritetno natjecanje – dodaje Panadić.

Perić izvrsno rješenje

Tvrdi kako je uživao u Dinamovu nastupu protiv Legije u Varšavi.

– Ta je Dinamova izvedba bila fenomenalna, savršena u svim fazama igre. Čvrsta, sigurna obrana, dominantan posjed..., a igrali su protiv vrlo nezgodne momčadi – ističe Panadić.

Brine li vas nešto u Dinamovoj igri, nedostaje li im nešto što su lani imali?

– Ne, Dinamo ima sve što treba vrhunskoj momčadi. Evo, ozlijedio im se Lauritsen, a oni imaju izvrsno rješenje u Periću. Od Dinama ne očekujem da bude još bolji, priželjkujem samo da nastavi u ovome stilu, da ne popušta gas, ostane ozbiljan. Takvome Dinamu onda nikakva bodovna prednost suparnika ne bi trebala predstavljati problem – zaključio je Panadić, koji je karijeru počeo u ugašenom Radniku, ali Goricu smatra nasljednikom tog kluba.

>> Pogledajte veliki razgovor s Goranom Ivaniševićem

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar kumic
kumic
16:47 13.08.2021.

Ako onaj tovar vredi 20 onda Majer vredi bar 40 mil.

Avatar mlijeko
mlijeko
22:34 13.08.2021.

Ma barem da dobiju 20 kao što dobija Hajduk za Biuka od Mancestera...

RS
rasta sev
16:51 13.08.2021.

zašto neki uporno s.ru po Krznaru sigurno su ljubomorni na čovjeka koji je bolji strateg od Mamića i Bjelice zajedno,kako je samo loše dvije utakmice odigrao Osijek protiv CSK Sofija, kako su bile loše obadvije utakmice Osijeka, ove godine će se boriti za 4. mjesto je ispred će biti dinamo,rijeka i hajduk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije